Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 diş rendelenmiş sarımsak
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Birer çay kaşığı pul biber, ve karabiber
1 silme kaşığı kimyon
Domates Sosu İçin
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet domates rendesi
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz
Yoğurtlu Patlıcan Salatası İçin
2 adet büyük patlıcan
1 kase yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Patlıcanlar ocakta yahut fırında közlenir. Közlenen patlıcanların kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır. Patlıcan, yoğurt, sarımsak ve biraz tuz ekleyerek güzelce karıştırılır.
Bulgur köftesi için uygun bir kaba bulgurları alalım ve üzerine sıcak suyu dökerek kapağını kapatalım.
Bulgurların suyu çekip şişmesi için 10-15 dakika bekletelim.
Daha sonra yumurta, rendelenmiş sarımsak, un, biber salçasını, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Eğer çok katı olursa biraz su eği yapabilirsiniz.
Elinize çok hafif ıslatıp köfte harcından küçük parçalar kopartıp minik toplar yuvarlayın. Köfteleri koyduğunuz tabağı yahut tepsiyi hafif unlayın ki birbirine yapışmasın.
Köfteler bittiğinde kaynayan tuzlu su içerisinde 15-20 dakika haşlanır (Pişen köfteler suyun üzerine çıkıyor)
Haşlanan köfteler süzgece alınır ve suyu güzelce süzülür. Farklı bir tava içerisine tereyağ ve zeytinyağ alınır ve eritilir.
Domates rendesi eklenir ve 1-2 dakika pişirilir salçada eklenip kavrulur. En son köfteler eklenir ve karıştırarak sotelenir sonra ocaktan alınır.
Köz patlıcanlı yoğurt servis tabağına alınır üzerine köfteler koyulur. Tavada kalan sos üzerine gezdirilir ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis edilir.
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 diş rendelenmiş sarımsak
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Birer çay kaşığı pul biber, ve karabiber
1 silme kaşığı kimyon
Domates Sosu İçin
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet domates rendesi
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz
Yoğurtlu Patlıcan Salatası İçin
2 adet büyük patlıcan
1 kase yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Patlıcanlar ocakta yahut fırında közlenir. Közlenen patlıcanların kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır. Patlıcan, yoğurt, sarımsak ve biraz tuz ekleyerek güzelce karıştırılır.
Bulgur köftesi için uygun bir kaba bulgurları alalım ve üzerine sıcak suyu dökerek kapağını kapatalım.
Bulgurların suyu çekip şişmesi için 10-15 dakika bekletelim.
Daha sonra yumurta, rendelenmiş sarımsak, un, biber salçasını, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Eğer çok katı olursa biraz su eği yapabilirsiniz.
Elinize çok hafif ıslatıp köfte harcından küçük parçalar kopartıp minik toplar yuvarlayın. Köfteleri koyduğunuz tabağı yahut tepsiyi hafif unlayın ki birbirine yapışmasın.
Köfteler bittiğinde kaynayan tuzlu su içerisinde 15-20 dakika haşlanır (Pişen köfteler suyun üzerine çıkıyor)
Haşlanan köfteler süzgece alınır ve suyu güzelce süzülür. Farklı bir tava içerisine tereyağ ve zeytinyağ alınır ve eritilir.
Domates rendesi eklenir ve 1-2 dakika pişirilir salçada eklenip kavrulur. En son köfteler eklenir ve karıştırarak sotelenir sonra ocaktan alınır.
Köz patlıcanlı yoğurt servis tabağına alınır üzerine köfteler koyulur. Tavada kalan sos üzerine gezdirilir ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis edilir.