Yoğurtlu Makarna Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Köfte İçin
150 gram kıyma
1 yumurta
Rondolanmış ya da rendelenmiş yarım soğan ve sarımsak
1 kaşık galeta unu
2 kaşık sıvıyağ
1 paket boncuk ya da yüsük makarna
Yoğurt Sosu İçin
2 kg yoğurt
1,5 kaşık un
Ilık su
1 yumurta akı
Sosu İçin
Tereyağı ya da sıvıyağ
Kuru nane
Yoğurtlu Makarna Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köfte materyalleri karıştırılıp güzelce yoğrulur. (Ben hepsini rondodan geçiriyorum kıyma ile daha bütünleşiyor)
Küçük küçük misket halinde yuvarlanır ve 10 dakika buzlukta bekletilir.
Tencereye sıvıyağ eklenir ve köfteler yavaşça hali bozulmadan kızartılır. Kızartılınca altı kapatılır.
Bu sırada makarna tuzlu suda haşlanır. Yoğurtlu sos için tüm gereçler karıştırılır. Tencereye alınıp kaynatılır.
Çok fazla kaynatılmamalıdır. Makarna haşlandıktan sonra köfteler de üzerine katılır. Biraz daha altı kısıkken kaynatılır.
Daha sonra kaynayan yoğurt karışımı da tencereye eklenir. Altı kısık formda özleşene kadar 5 dakika daha pişirilir.
Öteki bir tavada yağ ile nane kavrulur ve sıcak sıcak yemeğin üzerine dökülür.
Köfte İçin
150 gram kıyma
1 yumurta
Rondolanmış ya da rendelenmiş yarım soğan ve sarımsak
1 kaşık galeta unu
2 kaşık sıvıyağ
1 paket boncuk ya da yüsük makarna
Yoğurt Sosu İçin
2 kg yoğurt
1,5 kaşık un
Ilık su
1 yumurta akı
Sosu İçin
Tereyağı ya da sıvıyağ
Kuru nane
Yoğurtlu Makarna Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köfte materyalleri karıştırılıp güzelce yoğrulur. (Ben hepsini rondodan geçiriyorum kıyma ile daha bütünleşiyor)
Küçük küçük misket halinde yuvarlanır ve 10 dakika buzlukta bekletilir.
Tencereye sıvıyağ eklenir ve köfteler yavaşça hali bozulmadan kızartılır. Kızartılınca altı kapatılır.
Bu sırada makarna tuzlu suda haşlanır. Yoğurtlu sos için tüm gereçler karıştırılır. Tencereye alınıp kaynatılır.
Çok fazla kaynatılmamalıdır. Makarna haşlandıktan sonra köfteler de üzerine katılır. Biraz daha altı kısıkken kaynatılır.
Daha sonra kaynayan yoğurt karışımı da tencereye eklenir. Altı kısık formda özleşene kadar 5 dakika daha pişirilir.
Öteki bir tavada yağ ile nane kavrulur ve sıcak sıcak yemeğin üzerine dökülür.