Son konular

Yöresel Asırlık Annemin Organik Un Çorba Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yöresel Asırlık Annemin Organik Un Çorba Tanımı İçin Materyaller
5 yemek kaşığı tam buğday unu
1 büyük uzunluk soğan
Sıvı yağ göz kararı
1 yemek kaşığı tereyağı.
1 yemek kaşığı domates salçası.
1 yemek kaşığı ucuyla kırmızı biber salçası.
8 su bardağı su
Göz kararı tuz
1 tatlı kaşığı nane

Yöresel Asırlık Annemin Organik Un Çorba Tanımı Yapılışı

Öncelikle soğanı yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük küp küp doğrayalım.
Bir tencereye sıvı yağı doğramış olduğumuz soğanı koyalım. Orta ateşte kavuralım pembeleştirmeden yumuşatalım. Akabinde tereyağı ek edip biraz daha kavuralım.
Soğan yumuşadıktan sonra domates ve biber salçasını ek edip kavuralım.
Daha sonra sekiz bardak su ek edelim.
Bir kaba koyduğumuz unun üzerine tencereden bir kaşık çorba suyundan alıp unun üzerine sepeleyelim elimizle mıncıklayalım.
Tencereye unu yavaş, yavaş, dökelim bir yandanda karıştıralım topaklanmasın.
Kaynamaya başlayana kadar karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısalım yavaş, yavaş kaynasın. Naneyide ek edelim.
Çorba biraz dinlensin servis yapalım.
Cetlerimiz asırlar evvel bu çorbayı sık yaparlarmış, bende annemden öğrendim annemde annesinden. Deneyenlere afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Annemin Yarım Asırlık Efsane İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı süt (400 ml) 1 paket yaş maya (42 gram ) 1 yemek kaşığı toz şeker (13 gr) 1 su bardağı sıvı yağ (200) 3 adet yumurta 6.5 su bardağı un (650 gr) 1 tatlı kaşığı tuz (16 gr) 1 paket kabartma tozu (10 gr) 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Şehriye Çorbası (Annemin Tarifi) İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça (Ben domates ve biber karışık kullanıyorum) 1 su bardağı arpa şehriye 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nane (Artırıp azaltabilirsiniz) Tuz Şehriye Çorbası (Annemin Tarifi)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Yöresel (Sakala Çarpan Çorba) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 su bardağı erişte 1 büyük soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 tablet tavuk bulyon 2 yemek kaşığı salça Yöresel (Sakala Çarpan Çorba) Tanımı Yapılışı Sıvıyağ ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi Resimli Resimli Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi Annemin Zeytinli Ekmeği nasıl yapılır, Annemin Zeytinli Ekmeği yemek tarifi imagesanneminzeytinliekmegitarifiresimli5ad43df874ab3 Annemin Zeytinli Ekmeği Malzemeler 2¼ bardak beyaz un ¾...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Yöresel Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı su 2 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tane sarımsak Yarım limon suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı pirinç 1 tane küçük uzunluk kuru soğan Yarım su bardağı kırmızı mercimek Yarım çay kaşığı kimyon Bir ölçü tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt