Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
1.5 su bardağı ince esmer bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
1 adet orta boy kuru soğan
Haşlanmış kemikli et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım adet bulyon (isteğe bağlı)
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber karabiber
Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulguru sıcak su ile ıslatalım.
Şişince biber salçası, un ve tuzu ekleyip elimizi ıslatıp diğer taraftan kemikli eti düdüklüde haşlayalım. Suyu etin üzerini fazla geçmesin.
Köftemizi yoğurduktan sonra bir kaba veya tepsiye biraz un serpelim.
Elimizin içini hafif ıslatarak fındık büyüklüğünde veya nohut büyüklüğünde yuvalayalım ve unlu kaba koyalım.
Yuvalama işlemi bitince haşlanan etin suyunu bir süzgeçten başka bir kaba süzelim ve etini çıkartalım.
Tencereye yağları ekleyelim.
Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayıp ekleyelim kavuralım.
Salça ve eti de ekleyip kavuralım.
Süzdüğümüz et suyundan ekleyebilirsiniz. 5 su bardağı su ekleyelim ve kaynayınca köfteri suyun içine ekleyelim.
Limon ve bulyonuda ekleyip 15_20 dakika pişirilir.
Suyu az gelirse üzerine ekleme yapabilirsiniz. Az dinlenince sıcak sıcak servis edilir deneyeceklere kolay gelsin.
Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
1.5 su bardağı ince esmer bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
1 adet orta boy kuru soğan
Haşlanmış kemikli et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım adet bulyon (isteğe bağlı)
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber karabiber
Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulguru sıcak su ile ıslatalım.
Şişince biber salçası, un ve tuzu ekleyip elimizi ıslatıp diğer taraftan kemikli eti düdüklüde haşlayalım. Suyu etin üzerini fazla geçmesin.
Köftemizi yoğurduktan sonra bir kaba veya tepsiye biraz un serpelim.
Elimizin içini hafif ıslatarak fındık büyüklüğünde veya nohut büyüklüğünde yuvalayalım ve unlu kaba koyalım.
Yuvalama işlemi bitince haşlanan etin suyunu bir süzgeçten başka bir kaba süzelim ve etini çıkartalım.
Tencereye yağları ekleyelim.
Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayıp ekleyelim kavuralım.
Salça ve eti de ekleyip kavuralım.
Süzdüğümüz et suyundan ekleyebilirsiniz. 5 su bardağı su ekleyelim ve kaynayınca köfteri suyun içine ekleyelim.
Limon ve bulyonuda ekleyip 15_20 dakika pişirilir.
Suyu az gelirse üzerine ekleme yapabilirsiniz. Az dinlenince sıcak sıcak servis edilir deneyeceklere kolay gelsin.
Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak Tarifi Fotoğraflı Yapılışı