Yöresel Mahluta Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Yöresel Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 bardak et suyu ( 2+2 =4 olarak içme suyu ile yapabilir)
1 adet orta uzunluk soğan
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri İçin;
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Kırmızı biber
Koruk sosu ya da limon suyu

Yöresel Mahluta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kırmızı mercimek düzgünce yıkanır.
Tencereye soğan doğranır hafif sotelenir, üzerine kimyon, karabiber ve zerdeçal ek edip baharatların kokusu hafif çıkana kadar kavrulur.
Kırmızı mercimek ilave edilir tekrar birkaç dakika kavrulur.
Suyu ve tuzu ek edilip mercimek uygunca pişirilir.
İlk sıcağı çıkınca pürüzsüz olması için blenderdan geçirip servis kasesine alınca üzerine erimiş tereyağlı ve kırmızı biberle yapılan sosu gezdirilir.
Arzuya nazaran limon ya da koruk suyu tercih edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Not : Pişirme esnasında düdüklü tencere kullanmak vakitten kazandırıyor.

Yöresel Mahluta Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt