Yöresel Mercimek Gevreği Tanımı İçin Gereçler
Yarım kg yeşil mercimek
1 kase kuru yufka ufalanmış
Göz kararı sıvı yağ
2 baş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
Yeteri kadar su
Yöresel Mercimek Gevreği Tanımı Yapılışı
Evvel akşamdan ayıklayıp yıkayıp suda ıslattığımız mercimeği tekrar yıkayıp tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup kaynatalım.
Akşamdan ıslatırsanız hem çabuk pişer hem rengi açılır.
Pişen mercimekte su kalmışsa süzülür.
Yıkayıp soyduğumuz soğanları tencereye rendeleyelim dileğe nazaran yağ koyup yumuşatalım.
Süzülen mercimeği ek edip kavuralım baharatını tuzunu da ekleyelim.
Farklı bir tavaya biraz yağ bir kase yufka ufalayıp pembeleşene kadar kızartalım, kavrulan mercimeğe ek edelim.
Meskeninizde yufka yoksa yapma imkânınızda yoksa kendiniz az bir hamur yoğurup ince olarak açın tavada kurutarak pişirin, tavanızın büyüklüğünde acın ince açmalısınız.
Bizim imkanımız olduğu için büyük sini kadar acıyoruz ıslatıp dürüp tüketiyoruz.
25 kg undan yufkalar yapıyoruz bir günümüzü yufka için ayırıyoruz.
Yapmış olduğum mercimek gevreği Denizli yöresine aittir cetlerimiz sahurda yapıp afiyetle yerlerdi. Çayın yanında da tüketebilirsiniz. Konuklarınıza kısır yerine de ikram edebilirsiniz. Kusursuz oluyor o yufkayı kavururken mis üzere buram buram kokuyor kesinlikle denemelisiniz.
Deneyenlere afiyet olsun fotoğrafını atarsanız deneyince sevinirim.
Yarım kg yeşil mercimek
1 kase kuru yufka ufalanmış
Göz kararı sıvı yağ
2 baş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
Yeteri kadar su
Yöresel Mercimek Gevreği Tanımı Yapılışı
Evvel akşamdan ayıklayıp yıkayıp suda ıslattığımız mercimeği tekrar yıkayıp tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup kaynatalım.
Akşamdan ıslatırsanız hem çabuk pişer hem rengi açılır.
Pişen mercimekte su kalmışsa süzülür.
Yıkayıp soyduğumuz soğanları tencereye rendeleyelim dileğe nazaran yağ koyup yumuşatalım.
Süzülen mercimeği ek edip kavuralım baharatını tuzunu da ekleyelim.
Farklı bir tavaya biraz yağ bir kase yufka ufalayıp pembeleşene kadar kızartalım, kavrulan mercimeğe ek edelim.
Meskeninizde yufka yoksa yapma imkânınızda yoksa kendiniz az bir hamur yoğurup ince olarak açın tavada kurutarak pişirin, tavanızın büyüklüğünde acın ince açmalısınız.
Bizim imkanımız olduğu için büyük sini kadar acıyoruz ıslatıp dürüp tüketiyoruz.
25 kg undan yufkalar yapıyoruz bir günümüzü yufka için ayırıyoruz.
Yapmış olduğum mercimek gevreği Denizli yöresine aittir cetlerimiz sahurda yapıp afiyetle yerlerdi. Çayın yanında da tüketebilirsiniz. Konuklarınıza kısır yerine de ikram edebilirsiniz. Kusursuz oluyor o yufkayı kavururken mis üzere buram buram kokuyor kesinlikle denemelisiniz.
Deneyenlere afiyet olsun fotoğrafını atarsanız deneyince sevinirim.