Yöresel (Sakala Çarpan Çorba) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 tablet tavuk bulyon
2 yemek kaşığı salça
Yöresel (Sakala Çarpan Çorba) Tanımı Yapılışı
Sıvıyağ ve tereyağını tencerede eritip ince doğradığımız soğanlar kavrulur.
1 yemek kaşığı un soğanlarla birlikte unun kokusu çıkana kadar hafif rengi dönmeden kavuruyoruz.
Daha sonra salçası koyup biraz daha kavurup mercimek ve erişteyi ek ediyoruz.
Et bulyonu da içine atıp suyunu koyup özlenene kadar pişiriyoruz.
Çorba hafif katı olmalı bu çorbanın özelliği burda ona nazaran suyunu dikkatli koyulmalı ,un olduğu için aslında çabuk yoğunlaşma yapacaktır.
Çorbayı sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Ben üzerine kaşar koyarak servis ettim. Siz istek ettiğiniz üzere servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 tablet tavuk bulyon
2 yemek kaşığı salça
Yöresel (Sakala Çarpan Çorba) Tanımı Yapılışı
Sıvıyağ ve tereyağını tencerede eritip ince doğradığımız soğanlar kavrulur.
1 yemek kaşığı un soğanlarla birlikte unun kokusu çıkana kadar hafif rengi dönmeden kavuruyoruz.
Daha sonra salçası koyup biraz daha kavurup mercimek ve erişteyi ek ediyoruz.
Et bulyonu da içine atıp suyunu koyup özlenene kadar pişiriyoruz.
Çorba hafif katı olmalı bu çorbanın özelliği burda ona nazaran suyunu dikkatli koyulmalı ,un olduğu için aslında çabuk yoğunlaşma yapacaktır.
Çorbayı sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Ben üzerine kaşar koyarak servis ettim. Siz istek ettiğiniz üzere servis yapabilirsiniz afiyet olsun.