Yöresel Yemeğimiz Analı Kızlı Tanımı İçin Malzemeler
700 gram yağsız kıyma
1 kilo orta bulgur ( malatya bulguru yani pilavlık bulgurun küçüğü oluyor)
1 paket tel şehriye
2 tane yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Suyuna katmak için 1 kase dolusu haşlanış nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için
600 gram kıyma
5-6 tane ince doğranmış kuru soğan
Yarım paket margarin yahut tereyağı ( isteğe bağlı iç yağıda kullanabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam maydanoz
Yöresel Yemeğimiz Analı Kızlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel içimizi hazırlıyoruz.
Soğanı kıymayı güzelce kavuruyoruz.
Kavrulan kıymanın uygunca soğuması lazım. Köftemizin içine koyarken dağılmasın diye
Bulguru kıymayı, tel şehriyeyi ,baharatları ,tuzu yoğurma leğenimize alarak güzelce azar azar su vererek yoğurmaya başlıyoruz.
Eğer yoğurma makineniz yahut kıyma makineniz varsa işiniz kolay olacaktır.
Hamurumuzu çok düzgün yoğurmamız lazım tabiri caizse sakız üzere olacak en az 1 saat yoğurmamız lazım püf noktası hamurumuzu düzgün yoğurmaktır.
Yoğrulan hamurumuzu güzelce toparlıyoruz.
İlk evvel analarını yapıyoruz.
Ceviz kadar yumaklar alarak elimizle açıyoruz.
İçli köfte üzere ancak içli köfte üzere büyük olmayacak küçük yumurta büyüklüğünde olacak formda yapıyoruz.
İç harcımız bitene kadar tıpkı süreci uyguluyoruz.
İçimiz bittikten sonra kızlarını yapıyoruz nohut büyüklüğün küçük yuvarlaklar yapıyoruz.
Hamurumuz bitene kadar birebir süreci uyguluyoruz.
Salçalı suyu için soğanımızı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
1,5 litre suyumuzu koyarak kaynatıyoruz.
İlk evvel analarımızı haşlıyoruz köfteler suyun üzerine çıktımı haşlanmış demektir.
Köftelerimizi kevgir yardımıyla sudan çıkartıyoruz.
Ardından nohutları ve kızlarını da yani küçük yaptığımız köfteri de suyun içine atarak haşlayıp onları da kevgir yardımıyla sudan çıkartıyoruz.
Suyun içinde bırakmıyoruz köftelerimiz suyun içinde dağılmasın diye.
Yedikçe suyunu ısıtıp köfteleri içine atarak ısıtıyoruz.
Köftemizin suyu azalırsa çok olmayacak formda sıcak su ek edebilirsiniz.
Yöresel Yemeğimiz Analı Kızlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
700 gram yağsız kıyma
1 kilo orta bulgur ( malatya bulguru yani pilavlık bulgurun küçüğü oluyor)
1 paket tel şehriye
2 tane yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Suyuna katmak için 1 kase dolusu haşlanış nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için
600 gram kıyma
5-6 tane ince doğranmış kuru soğan
Yarım paket margarin yahut tereyağı ( isteğe bağlı iç yağıda kullanabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam maydanoz
Yöresel Yemeğimiz Analı Kızlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel içimizi hazırlıyoruz.
Soğanı kıymayı güzelce kavuruyoruz.
Kavrulan kıymanın uygunca soğuması lazım. Köftemizin içine koyarken dağılmasın diye
Bulguru kıymayı, tel şehriyeyi ,baharatları ,tuzu yoğurma leğenimize alarak güzelce azar azar su vererek yoğurmaya başlıyoruz.
Eğer yoğurma makineniz yahut kıyma makineniz varsa işiniz kolay olacaktır.
Hamurumuzu çok düzgün yoğurmamız lazım tabiri caizse sakız üzere olacak en az 1 saat yoğurmamız lazım püf noktası hamurumuzu düzgün yoğurmaktır.
Yoğrulan hamurumuzu güzelce toparlıyoruz.
İlk evvel analarını yapıyoruz.
Ceviz kadar yumaklar alarak elimizle açıyoruz.
İçli köfte üzere ancak içli köfte üzere büyük olmayacak küçük yumurta büyüklüğünde olacak formda yapıyoruz.
İç harcımız bitene kadar tıpkı süreci uyguluyoruz.
İçimiz bittikten sonra kızlarını yapıyoruz nohut büyüklüğün küçük yuvarlaklar yapıyoruz.
Hamurumuz bitene kadar birebir süreci uyguluyoruz.
Salçalı suyu için soğanımızı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
1,5 litre suyumuzu koyarak kaynatıyoruz.
İlk evvel analarımızı haşlıyoruz köfteler suyun üzerine çıktımı haşlanmış demektir.
Köftelerimizi kevgir yardımıyla sudan çıkartıyoruz.
Ardından nohutları ve kızlarını da yani küçük yaptığımız köfteri de suyun içine atarak haşlayıp onları da kevgir yardımıyla sudan çıkartıyoruz.
Suyun içinde bırakmıyoruz köftelerimiz suyun içinde dağılmasın diye.
Yedikçe suyunu ısıtıp köfteleri içine atarak ısıtıyoruz.
Köftemizin suyu azalırsa çok olmayacak formda sıcak su ek edebilirsiniz.
Yöresel Yemeğimiz Analı Kızlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı