Yorgan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kakaolu hamur için;
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker (180 gr)
1 su ayçiçek yağı (200 ml)
2 ,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 paket vanilya şekeri
2 dolu yemek kaşığı kakao
Beyaz hamur için;
500 gram quark (yada 2 paket labne peyniri)
1 adet yumurta
1 paket vanilya şekeri
Yarım su bardağından biraz fazla tozşeker
1 paket Dr. Oetker vanilyalı puding tozu (37 gr) (Türkiye’de 2 yemek kaşığı Dr. Oetker toz vanilyalı puding yada 2 yemek kaşığı nişasta kullanabilirsiniz)
Yorgan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Beyaz hamur için;Quark, şeker, vanilya şekeri, yumurta ve pudingi karıştırın ve sıkma torbasına doldurun.
Kakaolu hamur için;Yumurtaları, şekeri ve vanilya şekeri ile köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Ardından ayçiçek yağı ve sütü ek ediyoruz.
Daha sonra kalan materyalleri eleyerek ekleyip ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz. Güzelce yağladığımız kalıba kakaolu hamuru yayıyoruz.
Beyaz hamuru sıkma torbası yardımı ile kakaolu kekin üzerine 2-3 cm aralıklarla verev şeritler halinde sıkıyoruz.
Diğer taraftan da verev şeritler yapıp baklava formu oluşmasını sağlıyoruz.
Hazır olan keki evvelce ısıtılmış 170°c alt üst ayar fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun piştikten sonra kürdan testi yapmayı unutmayın
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.
Yorgan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kakaolu hamur için;
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker (180 gr)
1 su ayçiçek yağı (200 ml)
2 ,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 paket vanilya şekeri
2 dolu yemek kaşığı kakao
Beyaz hamur için;
500 gram quark (yada 2 paket labne peyniri)
1 adet yumurta
1 paket vanilya şekeri
Yarım su bardağından biraz fazla tozşeker
1 paket Dr. Oetker vanilyalı puding tozu (37 gr) (Türkiye’de 2 yemek kaşığı Dr. Oetker toz vanilyalı puding yada 2 yemek kaşığı nişasta kullanabilirsiniz)
Yorgan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Beyaz hamur için;Quark, şeker, vanilya şekeri, yumurta ve pudingi karıştırın ve sıkma torbasına doldurun.
Kakaolu hamur için;Yumurtaları, şekeri ve vanilya şekeri ile köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Ardından ayçiçek yağı ve sütü ek ediyoruz.
Daha sonra kalan materyalleri eleyerek ekleyip ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz. Güzelce yağladığımız kalıba kakaolu hamuru yayıyoruz.
Beyaz hamuru sıkma torbası yardımı ile kakaolu kekin üzerine 2-3 cm aralıklarla verev şeritler halinde sıkıyoruz.
Diğer taraftan da verev şeritler yapıp baklava formu oluşmasını sağlıyoruz.
Hazır olan keki evvelce ısıtılmış 170°c alt üst ayar fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun piştikten sonra kürdan testi yapmayı unutmayın
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.
Yorgan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı