Yufka Ekmeğinden Tava Böreği (Kaşarlı Sucuklu) Tanımı İçin Materyaller
3 adet yufka ekmeği
Sosu İçin
1,5 su bardağı kadar süt
1 yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Tuz
İçine Koymak İçin
1 tas peynir (Çökelek, beyaz peynir ve kaşar peyniri karışık)
Az sucuk
Yufka Ekmeğinden Tava Böreği (Kaşarlı Sucuklu) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel yufkaları ıslatıyoruz.
Küçük bir tavada sucuklar pişiriyoruz.
Tavaya tereyağı sürüyoruz.
Yufkanın bir adedini üzerine koyup (Kenarı yanlarından sarkacak şekilde) sos ile her tarafına kaşıkla döküyoruz.
İkinci yufkayı elimizle modüllere bölerek(4-5 kesime olacak şekilde)tavaya yerleştirip yeniden sos dan döküyoruz.
Peynir karışımını ve sucukları yerleştiriyoruz.
Son yufkayıda kesime bölerek üzerine yerleştirip sosu dan her tarafına döküyoruz.
Tavanın dışında kalan yufkaları, tavanın üzerine kapatıp kalan sosuda döküp gerili önlü pişiriyoruz.
3 adet yufka ekmeği
Sosu İçin
1,5 su bardağı kadar süt
1 yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Tuz
İçine Koymak İçin
1 tas peynir (Çökelek, beyaz peynir ve kaşar peyniri karışık)
Az sucuk
Yufka Ekmeğinden Tava Böreği (Kaşarlı Sucuklu) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel yufkaları ıslatıyoruz.
Küçük bir tavada sucuklar pişiriyoruz.
Tavaya tereyağı sürüyoruz.
Yufkanın bir adedini üzerine koyup (Kenarı yanlarından sarkacak şekilde) sos ile her tarafına kaşıkla döküyoruz.
İkinci yufkayı elimizle modüllere bölerek(4-5 kesime olacak şekilde)tavaya yerleştirip yeniden sos dan döküyoruz.
Peynir karışımını ve sucukları yerleştiriyoruz.
Son yufkayıda kesime bölerek üzerine yerleştirip sosu dan her tarafına döküyoruz.
Tavanın dışında kalan yufkaları, tavanın üzerine kapatıp kalan sosuda döküp gerili önlü pişiriyoruz.