Yufka Mantısı Bu Mantı Tanımını Çok Seveceksiniz İçin Gereçler
2 adet yufka
200-300 gram kıyma
1 orta uzunluk soğan
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Tuz
Mantıları Islatmak İçin
1,5 su bardağı su
1 adet bulyon et suyu
Biraz tuz
Servis Ederken Üzeri İçin
Yoğurt
Tereyağ
Salça
Yufka Mantısı Bu Mantı Tanımını Çok Seveceksiniz Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kasede kıyma, baharatlar, tuz ve doğranmış soğanı karıştıralım. Yufkaları ikiye bölelim. Yarım yufkayı önümüze alıp düz tarafına direk kıymalı içten koyalım gevşek olmayacak formda saralım.
Yudumluk küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye dizelim. Tüm yufkaları bu biçimde tamamlayalım 180 derece de pişirelim.
Islatmak için su, et suyu ve hafif tuzu kaynatalım. Fırından çıkardığımız mantıların üzerine ılık suyu dökelim.
Çabucak tüm suyu çekecektir dilerseniz denetimli döküp biraz çıtırlı bırakabilirsiniz ki bence o hal daha lezzetli oluyor.
Salçalı sos içinde tereyağında salçayı kavurup toz biber ve biraz tuz ekleyip çok az su ile kıvamını bulalım.
Akabinde servis tabağına alıp üzerine yoğurt ve sos gezdirip afiyetle yiyelim. Afiyet olsun.
2 adet yufka
200-300 gram kıyma
1 orta uzunluk soğan
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Tuz
Mantıları Islatmak İçin
1,5 su bardağı su
1 adet bulyon et suyu
Biraz tuz
Servis Ederken Üzeri İçin
Yoğurt
Tereyağ
Salça
Yufka Mantısı Bu Mantı Tanımını Çok Seveceksiniz Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kasede kıyma, baharatlar, tuz ve doğranmış soğanı karıştıralım. Yufkaları ikiye bölelim. Yarım yufkayı önümüze alıp düz tarafına direk kıymalı içten koyalım gevşek olmayacak formda saralım.
Yudumluk küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye dizelim. Tüm yufkaları bu biçimde tamamlayalım 180 derece de pişirelim.
Islatmak için su, et suyu ve hafif tuzu kaynatalım. Fırından çıkardığımız mantıların üzerine ılık suyu dökelim.
Çabucak tüm suyu çekecektir dilerseniz denetimli döküp biraz çıtırlı bırakabilirsiniz ki bence o hal daha lezzetli oluyor.
Salçalı sos içinde tereyağında salçayı kavurup toz biber ve biraz tuz ekleyip çok az su ile kıvamını bulalım.
Akabinde servis tabağına alıp üzerine yoğurt ve sos gezdirip afiyetle yiyelim. Afiyet olsun.