Son konular

Yufkadan Beyti Kebabı Çok Leziz

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yufkadan Beyti Kebabı Çok Lezzetli Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
İç gereç için
300 gram kıyma
1 tane kurusoğan
1 diş sarımsak
Gereğince ekmek içi ( galeta unu)
Gereğince tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Çok az kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurtlu sos için
1 su bardağı yoğurt (süzme olursa daha uygun olur)
1 diş sarımsak
Gereğince tuz
Üzerinin sosu
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolusu salça
Su ( açmak için)

Yufkadan Beyti Kebabı Çok Hoş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel köfte içimizi yapalım. Soğanımızı, sarımsağımızı robottan geçirelim galeta unumuzu baharatlarımızı ve zeytinyağımızıda gezdirip güzelce yoğuralım.
3 e bölelim.
1 tane yufkamızı serelim küçük kasede yoğurt ve zeytinyağımızı çırpalım ve fırça ile yufkamıza sürelim
Yufkamızı hafif ikiye katlayalım ve düz olan tarafa iç harcımızı koyalım ve elimizle rulo saralıö ve tahtanın üzerinde verev keselim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Kalan yufkaları da tıpkı süreci yapıp tepsiye dizelim.
200 derece ısıtılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Yoğurdumuzu hazırlayalım sarımsağı tuzla dövüp yoğurdumuzu koyalım ve çırpalım süzme ise suyla açabiliriz (koyu kıvam olacak).
Küçük tavada.Zeytinyağı ve salçasını koyup kısık ateşte kavuralım sıvıyağ ekleyerek kıvamını ayarlayalım.
Yufkalarımızı servis tabağına alalım.
Yoğurdumuzu üzerine gezdirelim.
Sonra sosumuzu gezdirelim çıtır çıtır çok hoş şimdiden afiyet olsun
 
Üst Alt