Yufkalı Sac Kebabı Tarifi Resimli
Yufkalı Sac Kebabı Tarifi
Yufkalı Sac Kebabı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı et 12 demet dereotu 1 su bardağı sıcak su 1 su bardağı soğuk su 1 cay kaşığı kimyon 1 cay kaşığı tarcın 1 corba kaşığı kekik 2 corba kaşığı tereyağı 3 tane domates 3 tanee soğan 5 tane sivribiber 12 kg un imagesyufkalisackebabitarifiresimli5ad4144e7919d
Yapılışı: Sac tavada et ve yağı ardından soğanları ekleyerek iyice pişirelim Biberleride ekleyerek bir kac kez karıştırıp domatesleri ilave ederek karıştırmaya devam edelim Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyerek kaynamaya alalım Servis yapmadan once 15 dakika dinlendirelim Un, su ve tuzu guzelce karıştırarak cırpalım ardından bir saat kadar dinlendirelim Sacı tereyağı ile yağladıktan sonra, bir kepce bulamactan saca dokup tavayı sallayalım bulamacı iyice yayalım, altını ve ustunu iyice pişirip servis tabağına alalım Yufkaların arasına sac kebabı koyarak servise hazır
Afiyet olsun
Yufkalı Sac Kebabı Tarifi
Yufkalı Sac Kebabı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı et 12 demet dereotu 1 su bardağı sıcak su 1 su bardağı soğuk su 1 cay kaşığı kimyon 1 cay kaşığı tarcın 1 corba kaşığı kekik 2 corba kaşığı tereyağı 3 tane domates 3 tanee soğan 5 tane sivribiber 12 kg un imagesyufkalisackebabitarifiresimli5ad4144e7919d
Yapılışı: Sac tavada et ve yağı ardından soğanları ekleyerek iyice pişirelim Biberleride ekleyerek bir kac kez karıştırıp domatesleri ilave ederek karıştırmaya devam edelim Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyerek kaynamaya alalım Servis yapmadan once 15 dakika dinlendirelim Un, su ve tuzu guzelce karıştırarak cırpalım ardından bir saat kadar dinlendirelim Sacı tereyağı ile yağladıktan sonra, bir kepce bulamactan saca dokup tavayı sallayalım bulamacı iyice yayalım, altını ve ustunu iyice pişirip servis tabağına alalım Yufkaların arasına sac kebabı koyarak servise hazır
Afiyet olsun