Yüksük Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı minik mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 litre kadar sıcak su (Yarısını et suyu kullandım)
Tuz
Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar. Yüksük çorbasına birinci olarak tencereye sıvı yağ ve tereyağını eritip, unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
Akabinde salçamızı da ekleyip, kavurmaya devam edelim.
Akabinde sıcak suyu yavaş yavaş ek ederek çırpmaya devam edelim topaklanma olmasın hafif ağır olması gerek.
Üzerine nohut ile mantıyı da ekleyince tuz ve naneyi de ekleyin bir cins çevirin, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Mantı piştiğinde çorbamız servise hazır. Afiyet şifa olsun.
Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı minik mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 litre kadar sıcak su (Yarısını et suyu kullandım)
Tuz
Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar. Yüksük çorbasına birinci olarak tencereye sıvı yağ ve tereyağını eritip, unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
Akabinde salçamızı da ekleyip, kavurmaya devam edelim.
Akabinde sıcak suyu yavaş yavaş ek ederek çırpmaya devam edelim topaklanma olmasın hafif ağır olması gerek.
Üzerine nohut ile mantıyı da ekleyince tuz ve naneyi de ekleyin bir cins çevirin, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Mantı piştiğinde çorbamız servise hazır. Afiyet şifa olsun.
Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı