Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
200 gram kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tereyağ salça
1 su bardağı mantı
Yarım su bardağı haşlanmış
Nohut
Nane
Pulbiber
Tuz
Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz.
Ardından tenceremize tereyağımızı alıp eridikten sonra pulbiber ,nane ve salçamızı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
Üzerine haşlanmış etlerimizi ve nohutumuzu ekliyoruz.
4-5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz .
Kaynadıktan sonra mantılarımızı da ilave edip pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yüksük Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tereyağ salça
1 su bardağı mantı
Yarım su bardağı haşlanmış
Nohut
Nane
Pulbiber
Tuz
Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz.
Ardından tenceremize tereyağımızı alıp eridikten sonra pulbiber ,nane ve salçamızı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
Üzerine haşlanmış etlerimizi ve nohutumuzu ekliyoruz.
4-5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz .
Kaynadıktan sonra mantılarımızı da ilave edip pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yüksük Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı