Yüksüklü Ve Nohutlu Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Su
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Yoğurt sosu için;
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Yüksüklü Ve Nohutlu Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize su koyup pirinçlerimizi haşlıyoruz .
Daha sonra mantı ve nohutlarımızı koyalım pişirmeye devam edelim.
Bir yandan yoğurt karışımını hazırlayalım. Başka kasede bir su bardağı yoğurt ,yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı unu katıp çırpalım .
Daha sonra başka tencerede kaynamış olan suyu yavaş yavaş hazırladığımız yoğurt karışımına döküp çırpalım.
Daha sonra tenceremize yavaş yavaş aktaralım.
Tavada tereyağını ve nanemizi yakalım çorbamızın üstüne gezdirelim. Afiyet olsun
Yüksüklü Ve Nohutlu Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Su
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Yoğurt sosu için;
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Yüksüklü Ve Nohutlu Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize su koyup pirinçlerimizi haşlıyoruz .
Daha sonra mantı ve nohutlarımızı koyalım pişirmeye devam edelim.
Bir yandan yoğurt karışımını hazırlayalım. Başka kasede bir su bardağı yoğurt ,yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı unu katıp çırpalım .
Daha sonra başka tencerede kaynamış olan suyu yavaş yavaş hazırladığımız yoğurt karışımına döküp çırpalım.
Daha sonra tenceremize yavaş yavaş aktaralım.
Tavada tereyağını ve nanemizi yakalım çorbamızın üstüne gezdirelim. Afiyet olsun
Yüksüklü Ve Nohutlu Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı