Yulaflı Fındık Ezmeli Atıştırmalık Çikolatalar Tanımı İçin Gereçler
1 buçuk su bardağı yulaf unu (Yulaf ezmesini robottan geçirip kullandım)
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
2 yemek kaşığı tereyağı (Eritiyoruz)
Ortası İçin
Fındık ezmesi
Üzeri İçin
Benmari yordamı eritilmiş bitter çikolata
Yulaflı Fındık Ezmeli Atıştırmalık Çikolatalar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun bir kaba materyalleri alıp uygunca karıştıralım hamurumsu bir kıvamda toparlanmış olmalı daha sonra elinize bir modül alıp köfte sıkar üzere sıkıp kıvamına bakalım tutuyorsa tamamdır ufak modüller alıp oval hal verelim.
Tepsiye dizip serçe parmağımızla ortasına uzun bir çukur açalım etrafını düzeltip tümünü bu formda hazırladıktan sonra 180 derece ısınmış fırında denetimli olarak hafif renk alana kadar pişirelim.
Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyip ortalarına fındık ezmesi yayalım buz dolabında ezmeli kısmın sertleşmesi için biraz bekletelim ki akmasın.
Daha sonra benmari yolu eritilmiş çikolatayla heryerini kaplayalım ve yağlı kağıt üzerine dizip buzdolabında toparlanması için bekletelim. Atıştırmalıklarımız hazır. Afiyet şifa olsun
Not: Ayrıyeten fırında çok pişirmeyin hafif renk alması kâfi çok renk alırsa fazla sertleşebilir aslında sert olacak lakin taş üzere de olmasın demi
1 buçuk su bardağı yulaf unu (Yulaf ezmesini robottan geçirip kullandım)
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
2 yemek kaşığı tereyağı (Eritiyoruz)
Ortası İçin
Fındık ezmesi
Üzeri İçin
Benmari yordamı eritilmiş bitter çikolata
Yulaflı Fındık Ezmeli Atıştırmalık Çikolatalar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun bir kaba materyalleri alıp uygunca karıştıralım hamurumsu bir kıvamda toparlanmış olmalı daha sonra elinize bir modül alıp köfte sıkar üzere sıkıp kıvamına bakalım tutuyorsa tamamdır ufak modüller alıp oval hal verelim.
Tepsiye dizip serçe parmağımızla ortasına uzun bir çukur açalım etrafını düzeltip tümünü bu formda hazırladıktan sonra 180 derece ısınmış fırında denetimli olarak hafif renk alana kadar pişirelim.
Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyip ortalarına fındık ezmesi yayalım buz dolabında ezmeli kısmın sertleşmesi için biraz bekletelim ki akmasın.
Daha sonra benmari yolu eritilmiş çikolatayla heryerini kaplayalım ve yağlı kağıt üzerine dizip buzdolabında toparlanması için bekletelim. Atıştırmalıklarımız hazır. Afiyet şifa olsun
Not: Ayrıyeten fırında çok pişirmeyin hafif renk alması kâfi çok renk alırsa fazla sertleşebilir aslında sert olacak lakin taş üzere de olmasın demi