Yulaflı Ve Lorlu Pankek Tanımı İçin Materyaller
Cıvık bir hamur olacak kıvamda yulaf unu ek ediyoruz göz kararı
Bir tutam tuz
Yarım kase lor
Bir tutam kuru maydanoz
Bir tutam kuru fesleğen
Bir tutam pul biber
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 kabartma tozu
Yulaflı Ve Lorlu Pankek Tanımı Yapılışı
yumurta ile sütü çırpıyoruz, akabinde kabartma tozunu ekliyoruz çırpıyoruz.
Sonra kalan tüm gereçleri ek edip karıştırıyoruz.
Karışan akışkan hamuru kaşık yardımı ile fırçayla yağladığımız tavada ufak ufak ek ederek pişiriyoruz.
Pişen pankekleri de altına havlu kağıt koyduğumuz tabağa alıyoruz.
Fazla yağını almış oluyoruz. Afiyet olsun.
Cıvık bir hamur olacak kıvamda yulaf unu ek ediyoruz göz kararı
Bir tutam tuz
Yarım kase lor
Bir tutam kuru maydanoz
Bir tutam kuru fesleğen
Bir tutam pul biber
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 kabartma tozu
Yulaflı Ve Lorlu Pankek Tanımı Yapılışı
yumurta ile sütü çırpıyoruz, akabinde kabartma tozunu ekliyoruz çırpıyoruz.
Sonra kalan tüm gereçleri ek edip karıştırıyoruz.
Karışan akışkan hamuru kaşık yardımı ile fırçayla yağladığımız tavada ufak ufak ek ederek pişiriyoruz.
Pişen pankekleri de altına havlu kağıt koyduğumuz tabağa alıyoruz.
Fazla yağını almış oluyoruz. Afiyet olsun.