Yumoş Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 adet yumurta (Akı hamurun içine, sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Sucuk
Sosis
Biber
Domates
Zeytin
Kaşar
İstediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz elinizde ne varsa
Su bardağı ölçüsü; 200 ml
Yumoş Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su, ılık süt, maya ve şekeri karıştıralım.
Sıvı yağ ve yumurta akınıda ekleyip karıştıralım.
Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışan ama cıvık olmayan bir hamur elde edelim ve üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakalım (Hamur 2 katına çıkana kadar)
Mayalanan hamuru bit kez daha yoğurup havasını alalım (Elimizi yağlayalım hamur yapışacaktır).
Tekrar elimizi yağlayıp avuç içi kadar bezeler alarak yuvarlayalım ve tepsiye dizelim. Bezeler çok büyük olmasın zaten kabaracaktır.
10 dakika tepsi mayası için bekletelim.
Çay bardağının altını yağlayıp bezelerin ortasına bastırıp ortayı genişletelim.
Minik minik doğradığımız malzemeleri yerleştirelim (Benim kullandıklarım şart elinizde ne varsa kullanabilirsiniz).
Kenarlara yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Yumoş Pizza Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 adet yumurta (Akı hamurun içine, sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Sucuk
Sosis
Biber
Domates
Zeytin
Kaşar
İstediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz elinizde ne varsa
Su bardağı ölçüsü; 200 ml
Yumoş Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su, ılık süt, maya ve şekeri karıştıralım.
Sıvı yağ ve yumurta akınıda ekleyip karıştıralım.
Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışan ama cıvık olmayan bir hamur elde edelim ve üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakalım (Hamur 2 katına çıkana kadar)
Mayalanan hamuru bit kez daha yoğurup havasını alalım (Elimizi yağlayalım hamur yapışacaktır).
Tekrar elimizi yağlayıp avuç içi kadar bezeler alarak yuvarlayalım ve tepsiye dizelim. Bezeler çok büyük olmasın zaten kabaracaktır.
10 dakika tepsi mayası için bekletelim.
Çay bardağının altını yağlayıp bezelerin ortasına bastırıp ortayı genişletelim.
Minik minik doğradığımız malzemeleri yerleştirelim (Benim kullandıklarım şart elinizde ne varsa kullanabilirsiniz).
Kenarlara yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Yumoş Pizza Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı