Yumoş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un(ele yapışan cıvık bir hamur olmalı.ununuzun durumuna nazaran ek edebilirsiniz. 6 su bardağı üzere oldu benimkisi)
İç harcı için:
4 orta uzunluk patates
1 küçük uzunluk soğan
100 gram kavrulmuş kıyma
Kimyon, karabiber, toz kırmızı biber, tuz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pekmez
Yumoş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler haşlanıp rendelenir, kavrulmuş kıyma, baharatlar ve tuz eklenir. Sıvı yağ koyup karıştırılır.
Yoğurma kabına 5 bardak un konulur ortası havuz üzere açılır.
Açtığımız havuza instant maya, toz şeker ılık su ve ılık süt konulur (süt oda sıcaklığında, süt de suyun ılıklığına yakın olmalı).
Zeytinyağı ve tuz eklenir. Ele yapışan cıvık bir hamur elde edilir.
Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru üst çeke çeke yoğurun.
Hamurun üzeri streçle kaplanır, ince bir örtüyle sarılarak yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
Daha sonra streç sinema açılır, hamura yarım su bardağı kadar un eklenir ve yoğum bir kıvam aldırılır.
Elinizi yağlayın, hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yassılaştırın, iç harcını yerleştirip hamuru yuvarlak bir halde kapatın, aykırı kapatıp tepsiye koyun.
Aynı süreci hamur bitene kadar devam ettirin, üzerine yumurta sarisi, pekmez, sıvı yağ karışımından sürün.
20 dk kadar tepsi mayası yapın.
Hamurlar kabardığında, evvelce ısıtılmış 175° lik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Daha sonra fırından çıkarıp üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirilir.
Yumoş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un(ele yapışan cıvık bir hamur olmalı.ununuzun durumuna nazaran ek edebilirsiniz. 6 su bardağı üzere oldu benimkisi)
İç harcı için:
4 orta uzunluk patates
1 küçük uzunluk soğan
100 gram kavrulmuş kıyma
Kimyon, karabiber, toz kırmızı biber, tuz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pekmez
Yumoş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler haşlanıp rendelenir, kavrulmuş kıyma, baharatlar ve tuz eklenir. Sıvı yağ koyup karıştırılır.
Yoğurma kabına 5 bardak un konulur ortası havuz üzere açılır.
Açtığımız havuza instant maya, toz şeker ılık su ve ılık süt konulur (süt oda sıcaklığında, süt de suyun ılıklığına yakın olmalı).
Zeytinyağı ve tuz eklenir. Ele yapışan cıvık bir hamur elde edilir.
Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru üst çeke çeke yoğurun.
Hamurun üzeri streçle kaplanır, ince bir örtüyle sarılarak yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
Daha sonra streç sinema açılır, hamura yarım su bardağı kadar un eklenir ve yoğum bir kıvam aldırılır.
Elinizi yağlayın, hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yassılaştırın, iç harcını yerleştirip hamuru yuvarlak bir halde kapatın, aykırı kapatıp tepsiye koyun.
Aynı süreci hamur bitene kadar devam ettirin, üzerine yumurta sarisi, pekmez, sıvı yağ karışımından sürün.
20 dk kadar tepsi mayası yapın.
Hamurlar kabardığında, evvelce ısıtılmış 175° lik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Daha sonra fırından çıkarıp üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirilir.
Yumoş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı