Son konular

Yumurta Dürüm

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Yumurta Dürüm Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
3 adet taze soğan
7-8 kol maydanoz
7-8 kol nane
1 adet domates
1 adet salatalık
3 dilim beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tane yufka (ince ekmek)

Yumurta Dürüm Tanımı Yapılışı

Yumurtaları haşlıyoruz.
Yumurtalar haşlanırken domatesi, salatalığı, taze soğanı, nane ve maydanozu doğruyoruz küçük küçük.
Yumurtalar haşlandıktan sonra fotoğraftaki üzere yufkamızı açıyoruz.
Evvel tereyağ sürüyoruz.
Sonra yumurtaları küçük küçük doğrayıp, öteki gereçleri de fotoğraftaki üzere yerleştiriyoruz. Sırası hiç önemli değil nasıl isterseniz.
Tuzunu ve pulbiberini atıp güzelce sarıyoruz yani dürüm yapıyoruz.
4 kesime bölüp yanına kesinlikle çayla afiyetle yiyoruz
Buradaki başrol yumurta arkadaşlar. O yüzden yumurtanız ne kadar organik olursa o kadar hoş olur lezzeti.

Instagram da öteki tariflerim için @bukizyapamaz ‘ a beklerim
 

Similar threads

  • Soru
Kahvaltılık Dürüm Tanımı İçin Gereçler 2 adet lavaş 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı dilimlenmiş zeytin (Yeşil ya da siyah zeytin) 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 adet orta uzunluk ya da 2 adet küçük uzunluk domates 1 adet çarliston biber 2 adet haşlanmış yumurta 3-4 kısım taze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kahvaltılık Tereyağlı Haşlanmış Yumurta Tanımı İçin Gereçler 4 adet yumurta 2 kaşık tereyağ Pulbiber Karabiber Tuz Kahvaltılık Tereyağlı Haşlanmış Yumurta Tanımı Yapılışı Yumurtaları haşlıyoruz. (haşlarken suya bir tutam tuz atmak soymayı kolaylaştırır. ) Yumurtalar haşlanırken bir tavaya 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Soslu Haşlama Yumurta Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta 2 adet domates 2 dal dereotu 2 dal maydanoz 3 adet taze soğan yaprağı Tuz,karabiber Soslu Haşlama Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurtaları yıkayıp haşlamaya alıyoruz. 10 dk yeterli oldu. Yumurtalar haşlanırken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Sızdırma (Yumurta) Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Kaynatmak için: 1 lt su Üzeri için : 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tarhana Sızdırma (Yumurta) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Bir tencereye 1 lt su ve tuz konur kaynatılır. Kaynayan tencereye yumurtalar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Yumurta Kapama Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta Yaklaşık 1 su bardağı kaşar peynir 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı nane 1-2 kol maydanoz Yumurta Kapama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurtaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt