Yumurta Kokusuz Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için:
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebisi için :
2,5 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Ortası için:
İsteğe bağlı meyve ya da çikolata kesimi konulabilir. sade formda de çok hoş oluyor
Üzeri için :
1 paket krem şantı
1 bardak süt
Yumurta Kokusuz Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebimizi yapıp kenara alıyoruz.
Vanilya hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alıp karıştırarak göz göz olana kadar kaynatıyorsunuz.
Pandispanyası için yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırıyoruz.
Öncelikle beyazları köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra sarıların üzerine bir paket vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarında karıştırıyoruz.
Daha sonrasında sarıların içerisinde beyazlar hariç bütün gereçleri ekliyoruz. (bu kademede harç sizi korkutabilir az ve ağır kıvamlı gözükecek gözünüze. ).
En son beyazları ekleyip mikserin düşük ayarında çırpıyoruz.
Hazır olan harcımızı yağlı kağıdın ortasına kara ya da büyük diktörgen borcama döküyoruz.
Çok ince olmayacak biçimde yayıp 170 derece fırına atıyoruz. 15 dk içerisinde pembeleşecek denetimli pişirelim.
Fırından çıkan pandispanyayı kağıtla birlikte tezgahın üzerine koyduğumuz fırın teline karşıt bir formda alıyoruz sıcak tepside bırakmıyoruz.
Kenarları gevşetip kağıtlı bir formda birinci sıcaklığı çıkan pandispanyayı rulo yapıyoruz.
5-10 dakika sonra rahatlıkla kırılmadan kopmadan kopan pandispanyamızı kağıttan çıkartıp muhallebi ve istediğiniz meyvelerle birlikte sarıp şantileyerek dolaba atabiliriz.
3-4 saat sonra yemeye hazır. Afiyet olsun akşamdan yapılabilir hatta çok daha lezzetli olur.
Yumurta Kokusuz Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya için:
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebisi için :
2,5 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Ortası için:
İsteğe bağlı meyve ya da çikolata kesimi konulabilir. sade formda de çok hoş oluyor
Üzeri için :
1 paket krem şantı
1 bardak süt
Yumurta Kokusuz Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebimizi yapıp kenara alıyoruz.
Vanilya hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alıp karıştırarak göz göz olana kadar kaynatıyorsunuz.
Pandispanyası için yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırıyoruz.
Öncelikle beyazları köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra sarıların üzerine bir paket vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarında karıştırıyoruz.
Daha sonrasında sarıların içerisinde beyazlar hariç bütün gereçleri ekliyoruz. (bu kademede harç sizi korkutabilir az ve ağır kıvamlı gözükecek gözünüze. ).
En son beyazları ekleyip mikserin düşük ayarında çırpıyoruz.
Hazır olan harcımızı yağlı kağıdın ortasına kara ya da büyük diktörgen borcama döküyoruz.
Çok ince olmayacak biçimde yayıp 170 derece fırına atıyoruz. 15 dk içerisinde pembeleşecek denetimli pişirelim.
Fırından çıkan pandispanyayı kağıtla birlikte tezgahın üzerine koyduğumuz fırın teline karşıt bir formda alıyoruz sıcak tepside bırakmıyoruz.
Kenarları gevşetip kağıtlı bir formda birinci sıcaklığı çıkan pandispanyayı rulo yapıyoruz.
5-10 dakika sonra rahatlıkla kırılmadan kopmadan kopan pandispanyamızı kağıttan çıkartıp muhallebi ve istediğiniz meyvelerle birlikte sarıp şantileyerek dolaba atabiliriz.
3-4 saat sonra yemeye hazır. Afiyet olsun akşamdan yapılabilir hatta çok daha lezzetli olur.
Yumurta Kokusuz Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı