Yumurta Salatası (Hem Spor Sonrası Hemde Güne Hoş Başlangıç) Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
Bir tutam maydanoz
Bir tutam taze nane
2 kol yeşil soğan (isteğe bağlı)
1 tutam dere otu (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
Yumurta Salatası (Hem Spor Sonrası Hemde Güne Hoş Başlangıç) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaları yıkayıp uygun, bir kapta orta ateşte haşlamaya bırakıyoruz şayet az pişmiş seviyorsanız kaynadıktan sonra 4 dk biraz kayısı kıvamda seviyorsanız 5. 5 dk kaynatmanız kâfi. Düzgün pişmiş olması için 6 dk kâfi olacaktır tabi bu benim ocağıma nazaran sizin, ocağınızın ısı işletmesine nazaran farklılık gösterebilir.
Bütün yeşillikler güzelce yıkayıp süzdürüp incecik doğruyoruz (ben yeşil soğan ve dereotu bu tanımımda kullanmadım lakin seviyorsanız muhakkak koyun şahane oluyor)
Yeşillikleri doğradıktan sonra servis yapacağımız tabağa alıyoruz.
Kaynayan yumurtaların kabuklarını soyup istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.
Daha sonra sıvı yağı biraz ısıtıyoruz ,daha sonra pulbiber atıyoruz.
Üzerine isteğe bağlı kuru nane ek ediyoruz .
Ocaktan alıp karıştırıp yumurtaların üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.
4 adet yumurta
Bir tutam maydanoz
Bir tutam taze nane
2 kol yeşil soğan (isteğe bağlı)
1 tutam dere otu (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
Yumurta Salatası (Hem Spor Sonrası Hemde Güne Hoş Başlangıç) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaları yıkayıp uygun, bir kapta orta ateşte haşlamaya bırakıyoruz şayet az pişmiş seviyorsanız kaynadıktan sonra 4 dk biraz kayısı kıvamda seviyorsanız 5. 5 dk kaynatmanız kâfi. Düzgün pişmiş olması için 6 dk kâfi olacaktır tabi bu benim ocağıma nazaran sizin, ocağınızın ısı işletmesine nazaran farklılık gösterebilir.
Bütün yeşillikler güzelce yıkayıp süzdürüp incecik doğruyoruz (ben yeşil soğan ve dereotu bu tanımımda kullanmadım lakin seviyorsanız muhakkak koyun şahane oluyor)
Yeşillikleri doğradıktan sonra servis yapacağımız tabağa alıyoruz.
Kaynayan yumurtaların kabuklarını soyup istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.
Daha sonra sıvı yağı biraz ısıtıyoruz ,daha sonra pulbiber atıyoruz.
Üzerine isteğe bağlı kuru nane ek ediyoruz .
Ocaktan alıp karıştırıp yumurtaların üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.