Yumurtalı Çiğköfte (Urfa Usulü) Tanımı İçin Materyaller
1 buçuk çay bardağı çiğköftelik bulgur
1 çay bardağı isot
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak su
4-5 kol yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yumurtası için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yumurtalı Çiğköfte (Urfa Usulü) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel maydanozları ve yeşil soğanları ince ince kıyıyoruz bir kenara alıyoruz.
Sonra kuru soğanı ve sarımsağı da küçük küçük doğrayıp yoğurma kabına alıyoruz.
İsotu bir tabakta biraz suyla ıslatıyoruz ki yeterlice rengini tadını versin.
Öbür gereçleri ve isotu da yoğurma kabına aldıktan sonra yoğurmaya başlıyoruz.
Az az su ek ederek yoğuruyoruz. Kurudukça ortada bir ekleyecek suyu hepsini birden dökmeyecek.
Ben yalnızca yarım bardak suyla yoğurdum.
Ne kadar az suyla yoğrulursa o kadar hoş olur tabi birden kuru da bırakmayalım yarım bardak ülkü. Yoğurdukça yumuşayacaktır.
Yumuşadığında yeşil soğan ve maydanozu ekliyoruz. Biraz daha yoğuruyoruz çok ezmeden.
Yağımızı bir tavaya alıp kızdırıyoruz ve çırptığımız yumurtaları ekleyip kavuruyoruz.
En son çiğköftemize ekleyip yeterlice harmanlıyoruz.
Çiğköftemiz fazla yağıda çekecektir sonra tabaklara paylaştırıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun ️
1 buçuk çay bardağı çiğköftelik bulgur
1 çay bardağı isot
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak su
4-5 kol yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yumurtası için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yumurtalı Çiğköfte (Urfa Usulü) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel maydanozları ve yeşil soğanları ince ince kıyıyoruz bir kenara alıyoruz.
Sonra kuru soğanı ve sarımsağı da küçük küçük doğrayıp yoğurma kabına alıyoruz.
İsotu bir tabakta biraz suyla ıslatıyoruz ki yeterlice rengini tadını versin.
Öbür gereçleri ve isotu da yoğurma kabına aldıktan sonra yoğurmaya başlıyoruz.
Az az su ek ederek yoğuruyoruz. Kurudukça ortada bir ekleyecek suyu hepsini birden dökmeyecek.
Ben yalnızca yarım bardak suyla yoğurdum.
Ne kadar az suyla yoğrulursa o kadar hoş olur tabi birden kuru da bırakmayalım yarım bardak ülkü. Yoğurdukça yumuşayacaktır.
Yumuşadığında yeşil soğan ve maydanozu ekliyoruz. Biraz daha yoğuruyoruz çok ezmeden.
Yağımızı bir tavaya alıp kızdırıyoruz ve çırptığımız yumurtaları ekleyip kavuruyoruz.
En son çiğköftemize ekleyip yeterlice harmanlıyoruz.
Çiğköftemiz fazla yağıda çekecektir sonra tabaklara paylaştırıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun ️