Son konular

Yumurtalı Ispanak

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Yumurtalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
500 gram ıspanak
1 büyük soğan
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber,kimyon,tuz

Yumurtalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklarımızı güzelce yıkayıp köklerini ve berbat yapraklarını ayıkladıktan sonra orta kalınlıkta doğruyoruz.
Soğanlarımızı orak orak doğradıktan sonra tencerede zeytinyağıyla öldürene kadar kavuruyoruz.
Tencereye biber salçasını ekleyip 2-3 dk kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Ispanakları tencereye ekliyoruz. Burda ıspanağın tencereye sığmaz halleri sizi korkutmasın, ateşi görür görmez eriyip gidecek
Bu sırada 3 yumurtayı baharatlarla birlikte bir kasede çırpıyoruz.
Ocağın altını kısıp güzelce eriyip giden ıspanaklarımızın üstüne yumurta karışımını ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
Yumurtalar pişince yemeğimiz hazırrr afiyet olsun
Yumurtalı Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt