Yumurtalı Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
1 büyük baş soğan
150 gram kıyma
1 orta boy domates rendesi
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı bir çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Tuz
Su
Kurutulmuş fasulye
5 adet yumurta
Yumurtalı Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıyma yapışmaz bir tencerede kavrulur.
Üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir *soğanlar pembeleşince rendelenmiş domates eklenir.
Domates suyunu çeker gibi olunca salça ve diğer baharatlar ve bir miktar tuz eklenir.
Birkaç kez çevrildikten sonra altı kapatılır.
Başka bir tarafta derin bir tencerede kurutulmuş fasulyeler üzerine sıcak su eklenerek ve tuz konularak iyice yumuşayana kadar haşlanır *fasulyelerin suyu süzüldükten sonra kıymalı karışıma eklenir.
Önce yüksek sonra kısık ateşte birbirlerine iyice girene kadar pişirilir .
Ardından tereyağı eklenir.
Tereyağı eriyince yumurtalar kırılır (yumurtalar hemen karıştırılmaz beyazları pişmeye yüz tuttuğunda karıştırılır altı kısılır böylece yumurta kokusu olmaz).
Altı kapatılıp sıcaklı servis edilir (dilerseniz lavaşın arasına sarıp dürüm yaparak yiyebilirsiniz).Afiyet olsun.
Yumurtalı Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 büyük baş soğan
150 gram kıyma
1 orta boy domates rendesi
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı bir çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Tuz
Su
Kurutulmuş fasulye
5 adet yumurta
Yumurtalı Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıyma yapışmaz bir tencerede kavrulur.
Üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir *soğanlar pembeleşince rendelenmiş domates eklenir.
Domates suyunu çeker gibi olunca salça ve diğer baharatlar ve bir miktar tuz eklenir.
Birkaç kez çevrildikten sonra altı kapatılır.
Başka bir tarafta derin bir tencerede kurutulmuş fasulyeler üzerine sıcak su eklenerek ve tuz konularak iyice yumuşayana kadar haşlanır *fasulyelerin suyu süzüldükten sonra kıymalı karışıma eklenir.
Önce yüksek sonra kısık ateşte birbirlerine iyice girene kadar pişirilir .
Ardından tereyağı eklenir.
Tereyağı eriyince yumurtalar kırılır (yumurtalar hemen karıştırılmaz beyazları pişmeye yüz tuttuğunda karıştırılır altı kısılır böylece yumurta kokusu olmaz).
Altı kapatılıp sıcaklı servis edilir (dilerseniz lavaşın arasına sarıp dürüm yaparak yiyebilirsiniz).Afiyet olsun.
Yumurtalı Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı