Yumurtasız Pankek Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yumurtasız Pankek Tanımı Yapılışı
Alerjik bebek ve annelerine.
Derin bir kaba süt, şeker, kabartma tozu, vanilyayı alıp güzelce çırpalım.
Daha sonra sıvı yağ ve unu ek edelim. Ne çok koyu olsun ne de çok sıvı.
Yanmaz yapışmaz tavayı ocağa alıp güzelce ısıtalım.
Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan 1 yemek kaşığı dökelim. (ben hamur dağıtıcı kullanıyorum muhakkak çok pratik).
Aralıklarla 3-4 tane tıpkı anda pişirebilirsiniz.
Üstü göz göz olunca pişmiş demektir.
Pankeklerimizi aksi çevirip başka yüzünü de pişirelim.
Not: şeker ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Sıvıyağ oranını biraz azaltarak 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. (ben kullanıyorum yumuşacık oluyor).
1 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yumurtasız Pankek Tanımı Yapılışı
Alerjik bebek ve annelerine.
Derin bir kaba süt, şeker, kabartma tozu, vanilyayı alıp güzelce çırpalım.
Daha sonra sıvı yağ ve unu ek edelim. Ne çok koyu olsun ne de çok sıvı.
Yanmaz yapışmaz tavayı ocağa alıp güzelce ısıtalım.
Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan 1 yemek kaşığı dökelim. (ben hamur dağıtıcı kullanıyorum muhakkak çok pratik).
Aralıklarla 3-4 tane tıpkı anda pişirebilirsiniz.
Üstü göz göz olunca pişmiş demektir.
Pankeklerimizi aksi çevirip başka yüzünü de pişirelim.
Not: şeker ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Sıvıyağ oranını biraz azaltarak 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. (ben kullanıyorum yumuşacık oluyor).