Yumurtasız Sütsüz Nefis Havuçlu Kek Tanımı İçin Materyaller
Bardak ölçüm 250ml
4 adet havuç rondoda ufaltıldığında 2 su bardağı oluyor
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hafif iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı un
Kalıbı yağlamak için tereyağı
Yumurtasız Sütsüz Nefis Havuçlu Kek Tanımı Yapılışı
Havuçları rondodan çekip ufaltalım.
Cevizleri de irice çekip hazır edelim.
Materyalleri bir karıştırma kabında güzelce karıştıralım.
En son unu ekleyelim.
Kek kalıbımızı yağlayıp hamuru dökelim.
Alt üst 160 derecede evvelden ısıtılmış fırına verelim.
Fırın kapağını birinci yarım saat hiç açmayalım.
Kürdan testi yapalım. Pak çıkarsa fırından alalım.
Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.
Bardak ölçüm 250ml
4 adet havuç rondoda ufaltıldığında 2 su bardağı oluyor
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hafif iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı un
Kalıbı yağlamak için tereyağı
Yumurtasız Sütsüz Nefis Havuçlu Kek Tanımı Yapılışı
Havuçları rondodan çekip ufaltalım.
Cevizleri de irice çekip hazır edelim.
Materyalleri bir karıştırma kabında güzelce karıştıralım.
En son unu ekleyelim.
Kek kalıbımızı yağlayıp hamuru dökelim.
Alt üst 160 derecede evvelden ısıtılmış fırına verelim.
Fırın kapağını birinci yarım saat hiç açmayalım.
Kürdan testi yapalım. Pak çıkarsa fırından alalım.
Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.