Yumuşacık Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 fiske tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ (ben ceviz yağı kullandım)
125 gram tuzsuz lor
125 gram kese yoğurdu
4 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
Yumuşacık Anne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, şeker ve tuzu bir kapta 4 dk kadar çırpalım.
Karışımın üzerine sıvı yağı, loru, kese yoğurdunu da ilave ederek 3 dk daha çırpalım.
Hindistan cevizi rendesini, elenmiş unu, vanilya ile karbonatı da ekleyerek yoğuralım. Kurabiye hamuru oldukça yapışkan ve yumuşak olmalıdır.
Güzelce yoğurduğumuz kurabiye karışımına oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını da ilave edip hamura yedirelim ve hamuru ikiye ayıralım.
Hamurun yarısına kakao ekleyerek yoğuralım.
Hamurların bulunduğu kabın üzerini streç filmle kapatıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenmiş olan hamurlarımızdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak hafifçe yağladığımız ellerimizle yuvarlak şekiller verelim (hamurun hala çok yumuşak olması gerekiyor).
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine toz şeker serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun .
Yumuşacık Anne Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 fiske tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ (ben ceviz yağı kullandım)
125 gram tuzsuz lor
125 gram kese yoğurdu
4 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
Yumuşacık Anne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, şeker ve tuzu bir kapta 4 dk kadar çırpalım.
Karışımın üzerine sıvı yağı, loru, kese yoğurdunu da ilave ederek 3 dk daha çırpalım.
Hindistan cevizi rendesini, elenmiş unu, vanilya ile karbonatı da ekleyerek yoğuralım. Kurabiye hamuru oldukça yapışkan ve yumuşak olmalıdır.
Güzelce yoğurduğumuz kurabiye karışımına oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını da ilave edip hamura yedirelim ve hamuru ikiye ayıralım.
Hamurun yarısına kakao ekleyerek yoğuralım.
Hamurların bulunduğu kabın üzerini streç filmle kapatıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenmiş olan hamurlarımızdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak hafifçe yağladığımız ellerimizle yuvarlak şekiller verelim (hamurun hala çok yumuşak olması gerekiyor).
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine toz şeker serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun .
Yumuşacık Anne Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı