Yumuşacık Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet oda sıcaklığında yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Ganaj için;
Yarım paket (100ml) krema
1 paket bitter çikolata
Keki ıslatmak için:
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
Pul çikolata
Karamelli çikolata rendesi
Toz fıstık
Yumuşacık Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalar ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
Sonra sütü ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Kuru malzemelerimizi de ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Bol margarinle yağlanmış tart kalıbına harcımızı döküyoruz, birkaç kez tezgaha vurup havasını çıkarıyoruz ve 180 derecede ısıtılmış fırında kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
Kremayı küçük bir tencereye ısıtıyoruz.
Kırdığımız çikolataları ekliyoruz.
Kaynama noktasına gelince altını kapatıp karıştırarak çikolataları eritiyoruz.
Fırında pişip soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirip üzerine ganajı döküyoruz.
Sonrasında dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ben karamelli çikolata rendeleyerek pul çikolatalarla süsledim. Çok yumuşak ve lezzetli bir kek oluyor. Mutlaka denemelisiniz. şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Yumuşacık Çikolatalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet oda sıcaklığında yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Ganaj için;
Yarım paket (100ml) krema
1 paket bitter çikolata
Keki ıslatmak için:
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
Pul çikolata
Karamelli çikolata rendesi
Toz fıstık
Yumuşacık Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalar ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
Sonra sütü ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Kuru malzemelerimizi de ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Bol margarinle yağlanmış tart kalıbına harcımızı döküyoruz, birkaç kez tezgaha vurup havasını çıkarıyoruz ve 180 derecede ısıtılmış fırında kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
Kremayı küçük bir tencereye ısıtıyoruz.
Kırdığımız çikolataları ekliyoruz.
Kaynama noktasına gelince altını kapatıp karıştırarak çikolataları eritiyoruz.
Fırında pişip soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirip üzerine ganajı döküyoruz.
Sonrasında dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ben karamelli çikolata rendeleyerek pul çikolatalarla süsledim. Çok yumuşak ve lezzetli bir kek oluyor. Mutlaka denemelisiniz. şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Yumuşacık Çikolatalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı