Yumuşacık Dokusuyla Soslu-Limonlu Kek Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
1 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu için;
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı süt
Yumuşacık Dokusuyla Soslu-Limonlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fırın 175 derece alt üst ayarda açılır.
Kek kalıbı tereyağ ile yağlanır ve un serpiştirilir.
Unun fazlası dökülür.
Yumurta ve şeker rengi açılana kadar uygunca çırpılır.
Sıvı yağ, süt, limon suyu ve rendesi eklenip karıştırılır.
Kuru materyaller bir kapta harmanlanır.
Elenerek eklenir ve spatulayla karıştırılır. Kalıba dökülür.
40-45 dk kürdan pak çıkana kadar pişirilir.
10-15 dk kalıpta dinlendirilip çıkarılır.
Sosu için: pudra şekeri elenir.
Üzerine limon suyu ve süt eklenip mikserle çırpılır.
Çok katıysa limon suyu cıvıksa pudra şekeri eklenip tekrar çırpılır.
İstenen kıvama gelince soğuyan kekin üzerine dökülür.
4 yumurta
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
1 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu için;
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı süt
Yumuşacık Dokusuyla Soslu-Limonlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fırın 175 derece alt üst ayarda açılır.
Kek kalıbı tereyağ ile yağlanır ve un serpiştirilir.
Unun fazlası dökülür.
Yumurta ve şeker rengi açılana kadar uygunca çırpılır.
Sıvı yağ, süt, limon suyu ve rendesi eklenip karıştırılır.
Kuru materyaller bir kapta harmanlanır.
Elenerek eklenir ve spatulayla karıştırılır. Kalıba dökülür.
40-45 dk kürdan pak çıkana kadar pişirilir.
10-15 dk kalıpta dinlendirilip çıkarılır.
Sosu için: pudra şekeri elenir.
Üzerine limon suyu ve süt eklenip mikserle çırpılır.
Çok katıysa limon suyu cıvıksa pudra şekeri eklenip tekrar çırpılır.
İstenen kıvama gelince soğuyan kekin üzerine dökülür.