Yumuşacık Ertesi Gün Poğaçası (2 Tepsilik) Tarifi İçin Malzemeler
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıcak su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağı
Arasına sürmek için
100 gram kadar yumuşak margarin veya tereyağı
İç harcı için
Beyaz peynir
Üzeri için
Yumurta sarısı (Beyazı,peynirin içine)
Yumuşacık Ertesi Gün Poğaçası (2 Tepsilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu poğaça hamurunu akşamdan yapıp ertesi gün pişirebilirsiniz.
Derin bir kabın içerisine maya, şeker, su ve süt karıştırılarak aktifleştirilir, yavaş yavaş un konulur tuzu atılır ele hafif yapışan bir hamur elde edilir yağıda konularak toparlanır üzeri örtülüp, mayalanmaya bırakılır.
Hava soğuk olduğu için en az bir saat mayalandırılır.
Peynirin içine yumurta akları konularak karıştırılır,bu sayade peynirler içinden dökülmüyor.
Tezgahın üzerine,biraz sıvı yağ koyup ,hamuru koyalım gazını çıkaralım (elimizle bir kaç kez vurarak)üç parçaya ayıralım.
Açabildiğimiz kadar büyütüp bir yemek kaşığı margarini elimizle sürüp, rulo şeklinde saralım.
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle( küçük pasta tabağı kadar) açıp içine peynirli harçtan koyalım, rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirelim(vaktiniz varsa on dakika tepsi mayası yapalım).
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin Bu ölçülerden iki tepsi poğaça çıkıyor, isterseniz yarı ölçüde yapabilirsiniz.
Mayalandıktan sonra buzdolabında bekletilip ertesi gün pişirebilirsiniz.Yada pişirdikten sonra kilitli poşetlere konulup buzluğa atabilirsiniz.
Yumuşacık Ertesi Gün Poğaçası (2 Tepsilik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıcak su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağı
Arasına sürmek için
100 gram kadar yumuşak margarin veya tereyağı
İç harcı için
Beyaz peynir
Üzeri için
Yumurta sarısı (Beyazı,peynirin içine)
Yumuşacık Ertesi Gün Poğaçası (2 Tepsilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu poğaça hamurunu akşamdan yapıp ertesi gün pişirebilirsiniz.
Derin bir kabın içerisine maya, şeker, su ve süt karıştırılarak aktifleştirilir, yavaş yavaş un konulur tuzu atılır ele hafif yapışan bir hamur elde edilir yağıda konularak toparlanır üzeri örtülüp, mayalanmaya bırakılır.
Hava soğuk olduğu için en az bir saat mayalandırılır.
Peynirin içine yumurta akları konularak karıştırılır,bu sayade peynirler içinden dökülmüyor.
Tezgahın üzerine,biraz sıvı yağ koyup ,hamuru koyalım gazını çıkaralım (elimizle bir kaç kez vurarak)üç parçaya ayıralım.
Açabildiğimiz kadar büyütüp bir yemek kaşığı margarini elimizle sürüp, rulo şeklinde saralım.
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle( küçük pasta tabağı kadar) açıp içine peynirli harçtan koyalım, rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirelim(vaktiniz varsa on dakika tepsi mayası yapalım).
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin Bu ölçülerden iki tepsi poğaça çıkıyor, isterseniz yarı ölçüde yapabilirsiniz.
Mayalandıktan sonra buzdolabında bekletilip ertesi gün pişirebilirsiniz.Yada pişirdikten sonra kilitli poşetlere konulup buzluğa atabilirsiniz.
Yumuşacık Ertesi Gün Poğaçası (2 Tepsilik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı