Son konular

Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

Et sote için
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardak sıcak su
Beğendisi için
3 adet köz patlıcan
1 yemek kaşık un
1 yemek kaşık tereyağ
1 çay bardağı süt
İsteğe bağlı kaşar rendesi (ben 100 gr kadar kattım)
1 çay kaşığı tuz

Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kuşbaşı etimizi yüksek ateşte mühürleyip tuzunu da atınca düdüklüde 20 dakika pişirelim.
Doğradığımız soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi yumuşattığımız etimize katıp 10dk soteleyelim.
Üzerine kırmızıbiber ve kara biberi katalım.
1 bardak sıcak suyu ek edip kaynamaya bırakalım.
Et sotemiz kıvam alınca ocağın altını kapatalım.
Beğendisi için ben evvelce közleyip buzluğa attığım patlıcanları ezelim.
Tereyağı eriyince 1 kaşık unu kavurup üzerine patlıcanları ekleyelim.
Patlıcanları da biraz kavurup üzerine 1çay bardağı süt ve istediğimiz kadar kaşar rendesinide atıp karıştıralım.
Son olarak tuzunu da katıp ocağı kapatabiliriz.
Hazırladığımız beğendiyi tabağa alıp üzerine de et sotemizi ekleyelim. Hünkar beğendimiz hazır afiyet olsun.
Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler 200 gram kuşbaşı et 1 adet domates 1,5 yemek kaşığı salça 1 adet yeşilbiber 1 adet soğan Sıvıyağ Tuz Karabiber Kırmızı tozbiber 2 su bardağı su Beğendisi için ; 3 adet patlıcan 1,5 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler 350 gram dana kuşbaşı 1 yemek kaşığı salça Yarım su bardağı su Tuz Karabiber Kırmızı toz biber Kekik 1 tatlı kaşığı tereyağı Beğendisi için; 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 3 adet közlenip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler 200 gram kuşbaşı et 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığından az tereyağı 1 tane yeşil biber 1 tane kuru soğan 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası Tuz Karabiber Beğendi için 4 tane patlıcan 1.5 su bardağı kaşar peynir Beşamel sosu için 1 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Etli Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler 500 gram kuş başı et 1 adet büyük soğan 1 diş sarımsak 1 adet domates 2 adet yeşil biber 1 adet kapya biber️ 1 yemek kaşığı tereyağ Biraz sıvı yağ 1 yemek kaşığı biber salçası Karabiber,pul biber,kimyon,tuz 1 su bardağı sıcak su Beğendisi için: 4 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller 500 gram kuşbaşı eti (Ben dana kullandım) 2 adet kuru soğan 3 adet sivri biber 4 diş sarımsak 1,5 yemek kaşığı salça 4 adet domates Sıvı yağ Tuz Karabiber Pulbiber 1 su bardağı et suyu Sıvı yağ Beğendisi İçin 1 kg patlıcan 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt