Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta beyazı
2 çay bardağı ılık su
2 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yaş maya
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6 veya 6.5 çay bardağı un( kontrolü ekleyin) Bardak ölçüsü 125 gram
Üzerine sürmek için
2 adet yumurta sarısı
Arası için
Beyaz peynir
Maydanoz
Un
Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kabın için ilk olarak sıvı malzemeler ve yumurta beyazı maya şekeri ve tuzu alıp karıştıralım.
Unu kontrollü bir şekilde ilave edip karıştıralım.
Bu esnada tereyağını karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurup 40 dk mayalandıralım.
Yaklaşık 25-26 tane beze yapalım tezgahı hafif yağlayıp bezeleri elimizle genişletelim.
İçine peynir koyup yanlarını içe katlarım rulo yapalım.
Üzerine yumurta sarısını sürüp 20 tepside mayalandıralım.
Isıtılmış 200 derecede 10 dk daha sonra 250 dereceye açıp kızarana kadar pişirelim.
Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta beyazı
2 çay bardağı ılık su
2 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yaş maya
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6 veya 6.5 çay bardağı un( kontrolü ekleyin) Bardak ölçüsü 125 gram
Üzerine sürmek için
2 adet yumurta sarısı
Arası için
Beyaz peynir
Maydanoz
Un
Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kabın için ilk olarak sıvı malzemeler ve yumurta beyazı maya şekeri ve tuzu alıp karıştıralım.
Unu kontrollü bir şekilde ilave edip karıştıralım.
Bu esnada tereyağını karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurup 40 dk mayalandıralım.
Yaklaşık 25-26 tane beze yapalım tezgahı hafif yağlayıp bezeleri elimizle genişletelim.
İçine peynir koyup yanlarını içe katlarım rulo yapalım.
Üzerine yumurta sarısını sürüp 20 tepside mayalandıralım.
Isıtılmış 200 derecede 10 dk daha sonra 250 dereceye açıp kızarana kadar pişirelim.
Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı