Son konular

Yumuşacık Pamuk Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket jnstanat maya (Yarım ölçüye 1 yemek kaşığı kullandım)
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta (Sarısı üzerine)
1.5 tatlı kaşığı tuz
8-9 su bardağı un (Kontrollü koymanızı tavsiye ederim çünkü katı bir hamur olmayacak. hafif ele yapışan bir hamur olmalı ben yarım malzemeye 4 su bardağından 1 parmak az un kullandım)

Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya su süt ve şeker bir kapta 10 dakika bekletilir. Sonra yumurta tuz ve unu eklenir. Ele yapışan bir hamur olunca streçleyip ağzını kapatın ve 1 saat bekletin.
1 saat sonunda hamurdan yumurta şeklinde parçalar bölüp yuvarlayın ve tepsiyi dizin. Tepsi mayasını beklemek için varsa vaktiniz dışarıda 20-30 dakika bekletin.
Vaktiniz yoksa benim gibi 100 derece fırına verin bir 15 dakika bekletin.
Kabaran hamurları fırından çıkarıp üzerine nazikçe yumurta sarılarını sürün. Tekrar fırına verin m fırın ayarı 200 derce olmalı. Pişince alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt