Yumuşacık Patates Böreği Tanımı İçin Malzemeler
6 -7adet orta uzunluk patates
1- 1.5 su bardağı un
Haşhaş
Sıvı yağ
Tuz
Yumuşacık Patates Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel patateslerimizi haşlayalım haşlandıktan sonra soğumaya bırakalım soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Üzerine un tuz ek edelim biraz yoğuralım. Ben yağlı kağıt üzerinde açıyorum daha kolay oluyor yarım santim kalınlığına gelesiye kadar inceltelim
Üzerine haşhaşlı ve yağlı karışımımız dan sürelim biz bol haşhaşlı sevdiğimiz için siz ne kadar isterseniz sürebilirsiniz görselde de göreceğiniz üzere üst üste getirelim kareler halinde kesip tepsimize sıralayalım.
Üzerine tekrardan haşhaşlı yağlı karışımımız dan biraz sürelim.
Fırına verelim fırınımızın ateşinin yüksek olması gerekiyor zira altı üstü kızarması için.Deneyenlere ve yapmak isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Yumuşacık Patates Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 -7adet orta uzunluk patates
1- 1.5 su bardağı un
Haşhaş
Sıvı yağ
Tuz
Yumuşacık Patates Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel patateslerimizi haşlayalım haşlandıktan sonra soğumaya bırakalım soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Üzerine un tuz ek edelim biraz yoğuralım. Ben yağlı kağıt üzerinde açıyorum daha kolay oluyor yarım santim kalınlığına gelesiye kadar inceltelim
Üzerine haşhaşlı ve yağlı karışımımız dan sürelim biz bol haşhaşlı sevdiğimiz için siz ne kadar isterseniz sürebilirsiniz görselde de göreceğiniz üzere üst üste getirelim kareler halinde kesip tepsimize sıralayalım.
Üzerine tekrardan haşhaşlı yağlı karışımımız dan biraz sürelim.
Fırına verelim fırınımızın ateşinin yüksek olması gerekiyor zira altı üstü kızarması için.Deneyenlere ve yapmak isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Yumuşacık Patates Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı