Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı kuru maya
2 adet yumurta (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
7 su bardağı un (kontrollü)
İçi için;
Peynir
Maydanoz
Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt ve suya maya ve şekeri ekleyin.
5 dk kabardıktan sonra un hariç bütün materyalleri koyup güzelce karıştırın.
Unumuzu 4 su bardağından sonra azar azar ek ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayırın ve yuvarlayın.
Eliniz ile hamuru açın ortasına peyniri koyup iki tarafını katlayıp sarın.
İstediğiniz biçimi verdikten sonra yarım saat kadarda tepsi mayası yapın.
Yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı kuru maya
2 adet yumurta (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
7 su bardağı un (kontrollü)
İçi için;
Peynir
Maydanoz
Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt ve suya maya ve şekeri ekleyin.
5 dk kabardıktan sonra un hariç bütün materyalleri koyup güzelce karıştırın.
Unumuzu 4 su bardağından sonra azar azar ek ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayırın ve yuvarlayın.
Eliniz ile hamuru açın ortasına peyniri koyup iki tarafını katlayıp sarın.
İstediğiniz biçimi verdikten sonra yarım saat kadarda tepsi mayası yapın.
Yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı