Yumuşacık Pofuduk Açma

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yumuşacık Pofuduk Açma Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
200g eritilmiş tereyağı
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta (Beyazı içine, sarısı üzerine)
7-8 su bardağı un
İçi için;
Yumuşak tereyağı
Üzeri için;
Çörekotu
Susam

Yumuşacık Pofuduk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamında yumuşak hamur elde ediyoruz.
Unu kontrollü ekleyelim çünkü yumurtanın büyüklüğüne göre miktarı değişebilir.
Yoğurduğumuz hamura poşet geçirip ılık olan yerde 1 saat bekletelim.
Poşet geçiriyoruz ki hamurun üzeri kuruyup kabuk bağlamasın.
Ardından hamuru 14 eşit parçaya bölüyoruz ve elimizi sıvı yağa batırıp parmak uçlarımızla açıyoruz, içine yumuşak tereyağ sürüp rulo yapıyoruz.
Ruloyu elimizle döndürüp, iki ucunu da birleştirip tepsiye diziyoruz.
Üzerini bez ile örtüp, şimdi fırını ısınması için 225 derece açıyoruz ve ısınana kadar daha bekletiyoruz ki açmalar iyice kabarsın.
Açmaların üzerine yumurta sarısı ve çörekotu/susam serpip fırına veriyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Yumuşacık Pofuduk Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt