Son konular

Yumuşacık Poğaça (Favoriniz Olacak)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardagı ılık su
1 paket yaş maya
Yarım su bardagı sivı yağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
8 su bardağı un
Ortalarına sürmek için:
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin kabımıza mayayı, şekeri, ılık suyu ve sütü dökelim karıştıralım biraz beklesin maya köpüklensin sonra sıvı yağı yumurta akını, tuzunu ekleyelim karıştıralım unu eleyerek ekleyelim ele yapışan hamur elde edelim.
Üstünü pak bezle sarıp 1 saat kadar mayalansın sonra cevizden biraz büyük kesim alalım tereyağıyla açalım yuvarlak top üzere yapalım tepsiye dizelim isterseniz içine peynir, kıyma, patates vb. koyabilirsiniz ben sade yaptım.
Sonra bütün hamuru bu türlü yapalım tepside 20 dakika bekletelim ne kadar çok beklerse o kadar hoş olur sonra üzerine yumurta sarısı pekmez ve sıvı yağ karışımını sürelim çörek otu serpiştirelim.
180 derecede evvelden işittiğimiz fırına sürelim altı üstü kızarana kadar pişirelim piştiğinde fırından çıkartalım.
Birinci sıcaklığı çıktığında üzerine pak sofra beziyle kapatalım servise hazır afiyet olsun denediğinizde favoriniz olacak bir tanım tavsiye ederim Detaylı fotoğraf paylaştım oradanda bakabilirsiniz.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Favoriniz Olacak Mayasız Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı yüzüne) Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı dolusu tuz 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un (Miktar değişiklik gösterebilir ele yapışmayan hamur olacak) Kenarlarını batırmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Çok Pratik Ve Lezzetli Yumuşacık Açma (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt yada ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yumurta akı ( sarıları üzeri için) 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker 1 tatlı kaşığı dolusu tuz 3 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında bekletilmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Pamuk Poğaça (Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (bir adedinin sarısı ayrılacak) 1 su bardağı süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tepeleme yemek kaşığı kuru maya (aktif hamur mayası kullandım) 2 yemek kaşığı toz şeker 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Cepli Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un Arası için; Sıvı yağ Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı Susam, çörek otu Cepli Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta (sarısı üzerine) 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker Aldığı kadar un Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle ılık süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt