Son konular

Yumuşacık Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ılık süt, ılık su, sıvı yağ ekleyip akabinde toz şeker ve instant mayayı içerisine ek edip karıştırın.
Akabinde yumurta aklarını kırın ve tuzunu ekleyip karıştırın akabinde yavaş yavaş unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin ve yarım saat kadar dinlendirin, mayalansın kabarması için.
Mayalanan hamur leğenden taşacaktır.
Daha sonra hamurdan modüller koparıp elinizle yuvarlayıp hal verin tepsilere dizin .
Yumurta sarısı sürün, isteğe nazaran susam ile süsleyebilirsiniz.Sade poğaça şeklide yapabilirsiniz.
250 derecelik fırında alt üst olacak biçimde 15- 20 dk pişirin .
Fırından çıkarıp 5 dk dinlendirin daha sonra üzerini pak bez ile kapatın yumuşacık kalmasını sağlayacaktır. Daha sonra servis yapın. Yumuşacık poğaça afiyetler olsun
 
Üst Alt