Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1.5 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
2.5 yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım su bardağından 1 parmak fazla yağ
4 su bardağı un
İçine
100 gram kaşar rendesi
Üstüne
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri miksere aldım karıştırdım unu ek ettim ele yapışmayan bir hamur elde ettim üstünü örttüm 35 dakika mayalanırdım.
Hamurdan avuç içi büyüklüğünde modüller aldım tahta üzerinde elimle açtım içine kaşar rendesi koydum kapattım.
Yağlı kâğıt serdiğim fırın tepsisine dizdim üzerine yumurta sarısı sürdüm çörek otu ve susam serptim 16 poğaça çıktı.
Fırını 180 derece ile ısıttım 20 dakika pişirdim fırından çıkınca üzerini bir bezle örttüm yumuşacık poğaçalarımı servis tabağına aldım afiyet olsun.
1.5 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
2.5 yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım su bardağından 1 parmak fazla yağ
4 su bardağı un
İçine
100 gram kaşar rendesi
Üstüne
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri miksere aldım karıştırdım unu ek ettim ele yapışmayan bir hamur elde ettim üstünü örttüm 35 dakika mayalanırdım.
Hamurdan avuç içi büyüklüğünde modüller aldım tahta üzerinde elimle açtım içine kaşar rendesi koydum kapattım.
Yağlı kâğıt serdiğim fırın tepsisine dizdim üzerine yumurta sarısı sürdüm çörek otu ve susam serptim 16 poğaça çıktı.
Fırını 180 derece ile ısıttım 20 dakika pişirdim fırından çıkınca üzerini bir bezle örttüm yumuşacık poğaçalarımı servis tabağına aldım afiyet olsun.