Yumuşacık Portakallı Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
1 adet portakal
1 su bardağı süt (200 ml) ölçülü bardak ile
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 adet elma
Sosu için
2 yemek kaşığı istediğiniz reçelin suyundan
Yumuşacık Portakallı Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak portakalı dilimleyip blendera atın.
İçine süt ve yağı ekleyip robottan geçirin.
Daha sonra bir kaba dökün yumurtayı ve şekeri ekleyip çırpın.
Vanilya kabartama tozunu ekleyin.
En son kontrollü şekilde unu ekleyin yağlanmış olan tepsiye döküp elmaları en üste dizin.
190 derecede 25 dakika pişirin.
Pişince sulandırılmış reçel suyunu üzerine dökün ve pudra şekeri serpin. Beş çayının yanına çok yakışan yumoş bir kek afiyet olsun.
Yumuşacık Portakallı Elmalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet portakal
1 su bardağı süt (200 ml) ölçülü bardak ile
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 adet elma
Sosu için
2 yemek kaşığı istediğiniz reçelin suyundan
Yumuşacık Portakallı Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak portakalı dilimleyip blendera atın.
İçine süt ve yağı ekleyip robottan geçirin.
Daha sonra bir kaba dökün yumurtayı ve şekeri ekleyip çırpın.
Vanilya kabartama tozunu ekleyin.
En son kontrollü şekilde unu ekleyin yağlanmış olan tepsiye döküp elmaları en üste dizin.
190 derecede 25 dakika pişirin.
Pişince sulandırılmış reçel suyunu üzerine dökün ve pudra şekeri serpin. Beş çayının yanına çok yakışan yumoş bir kek afiyet olsun.
Yumuşacık Portakallı Elmalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı