Yumuşacık Sandviç Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta 1 adedinin sarısı üstüne
1 çay bardağı sıvı yağı
2 buçuk tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yaş maya
Alabildiği kadar un
Yumuşacık Sandviç Ekmeği Tanımı Yapılışı
Birinci olarak suyu, sütü şekeri ve mayayı yoğurma kabınıza alınız bir tahta kaşık yardımıyla maya eriyinceye kadar uygunca karıştırınız.
Sonra sıvı yağını, yumurtayı tuzu ve unu ekleyiniz. Yumuşak bir hamur elde ediniz. Dikkat edin unu denetimli bir biçimde koyunuz hamurunuz sert olursa ekmeğinizde sert olur.
Mayalanmaya bırakınız.
Sonra istediğiniz büyüklükte bezelere ayırınız. Rulo biçiminde uzatınız ve tepsiye yerleştiriniz.
Fırını çok hafif ılıtınız ve tepsileri fırına koyup mayası yapınız.
Mayalanan hamurların üzerine ayırmış oldunuz yumurta sarışınını sürüp evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriniz. Afiyet olsun.
not işirme mühleti fırından fırına değişir.
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta 1 adedinin sarısı üstüne
1 çay bardağı sıvı yağı
2 buçuk tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yaş maya
Alabildiği kadar un
Yumuşacık Sandviç Ekmeği Tanımı Yapılışı
Birinci olarak suyu, sütü şekeri ve mayayı yoğurma kabınıza alınız bir tahta kaşık yardımıyla maya eriyinceye kadar uygunca karıştırınız.
Sonra sıvı yağını, yumurtayı tuzu ve unu ekleyiniz. Yumuşak bir hamur elde ediniz. Dikkat edin unu denetimli bir biçimde koyunuz hamurunuz sert olursa ekmeğinizde sert olur.
Mayalanmaya bırakınız.
Sonra istediğiniz büyüklükte bezelere ayırınız. Rulo biçiminde uzatınız ve tepsiye yerleştiriniz.
Fırını çok hafif ılıtınız ve tepsileri fırına koyup mayası yapınız.
Mayalanan hamurların üzerine ayırmış oldunuz yumurta sarışınını sürüp evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriniz. Afiyet olsun.
not işirme mühleti fırından fırına değişir.