Yumuşacık Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
Alabildiğine un (başlangıç için 3 su bardağı yeterli)
3 çay bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı tereyağı (iyice erimiş olsun)
İç malzemesi;
1,5 su bardağı tahin
İstediğiniz ölçüde haşhaş
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağından biraz fazla şeker (isteğe göre şekeri arttırın ben 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı koyuyorum)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Ceviz veya fındık isteğe göre susam da ekleyebilirsiniz
Yumuşacık Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık sütün içine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırın.
Üzerine diğer malzemeleri de koyun ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru en az bir saat bekletin.
Hamuru bekletirken iç malzemesini hazırlayın.
Tüm malzemeleri sadece karıştıralım.
Beklettiğiniz hamuru 12 parçaya ayırıp bezeler yapın her bezeyi elinizle ya da merdaneyle 1 cm olacak şekilde inceltin.
İncelttiğiniz hamura önceden karıştırdığınız tahin, haşhaş ve şeker karışımını iyice sürün ( bezenin boyutuna göre değişir ama dolu bir çorba kaşığı yeterli oluyor ve hamuru sarın.
En az yarım saat bekletin.
Beklettiğiniz ruloları bıçak yardımı ile bölün ve fırın kabına yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısını sürüp ceviz veya susam serpin .
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar (üstü kızaracak şekilde) pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Yumuşacık Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
Alabildiğine un (başlangıç için 3 su bardağı yeterli)
3 çay bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı tereyağı (iyice erimiş olsun)
İç malzemesi;
1,5 su bardağı tahin
İstediğiniz ölçüde haşhaş
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağından biraz fazla şeker (isteğe göre şekeri arttırın ben 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı koyuyorum)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Ceviz veya fındık isteğe göre susam da ekleyebilirsiniz
Yumuşacık Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık sütün içine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırın.
Üzerine diğer malzemeleri de koyun ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru en az bir saat bekletin.
Hamuru bekletirken iç malzemesini hazırlayın.
Tüm malzemeleri sadece karıştıralım.
Beklettiğiniz hamuru 12 parçaya ayırıp bezeler yapın her bezeyi elinizle ya da merdaneyle 1 cm olacak şekilde inceltin.
İncelttiğiniz hamura önceden karıştırdığınız tahin, haşhaş ve şeker karışımını iyice sürün ( bezenin boyutuna göre değişir ama dolu bir çorba kaşığı yeterli oluyor ve hamuru sarın.
En az yarım saat bekletin.
Beklettiğiniz ruloları bıçak yardımı ile bölün ve fırın kabına yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısını sürüp ceviz veya susam serpin .
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar (üstü kızaracak şekilde) pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Yumuşacık Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı