Yumuşacık Tam Buğday Unlu Poğaca Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sut
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı sirke
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım kalıp beyaz peynir
*2,5 su bardağı tam buğday unu
*3 su bardağı beyaz un
Uzeri icin
*1 yumurta sarısı
Yumuşacık Tam Buğday Unlu Poğaca Tarifi Yapılışı
1
*Un haric butun malzemeleri hamur kabında karıştırın İlk olarak tam buğday ununu ekleyin Ardından azar azar beyaz unu ekleyip yoğurun
*Ele yapışan bir hamur elde edin Hamuru 2 saat kadar mayalandırın Sure sonunda hamurdan mandalina buyukluğunde parcalar koparın
*Cay tabağına bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı dokun Elinizi yağa batırıp bezeleri avuc ici kadar tezgahta acın
*İkiye katlayıp elinizin kenarıyla poğacanın ortasına bastırın ki hamur pişerken acılmasın butun bezeleri bu şekilde yaparak tepsiye dizin
*Tepside de 15 dk kadar uzeri acık olarak mayalandırın uzerine yumurta surup Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sut
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı sirke
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım kalıp beyaz peynir
*2,5 su bardağı tam buğday unu
*3 su bardağı beyaz un
Uzeri icin
*1 yumurta sarısı
Yumuşacık Tam Buğday Unlu Poğaca Tarifi Yapılışı
1
*Un haric butun malzemeleri hamur kabında karıştırın İlk olarak tam buğday ununu ekleyin Ardından azar azar beyaz unu ekleyip yoğurun
*Ele yapışan bir hamur elde edin Hamuru 2 saat kadar mayalandırın Sure sonunda hamurdan mandalina buyukluğunde parcalar koparın
*Cay tabağına bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı dokun Elinizi yağa batırıp bezeleri avuc ici kadar tezgahta acın
*İkiye katlayıp elinizin kenarıyla poğacanın ortasına bastırın ki hamur pişerken acılmasın butun bezeleri bu şekilde yaparak tepsiye dizin
*Tepside de 15 dk kadar uzeri acık olarak mayalandırın uzerine yumurta surup Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun