Yumuşacık Tarçınlı Çörek / Cınnamon Rolls Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
200 ml ılık süt (1 su bardağı)
Yarım kg un (500gr)
2 yumurta
1 paket instant maya(11gr)
3, 5 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
100 gram toz şeker ( yarım su bardağı)
İçi için ;
50 gram tereyağ ( 2 yemek kaşığı)
Yarım su bardağı toz şeker
1, 5 tatlı kaşığı tarçın
Glaze için;
100 gram labne peyniri
150 gram pudra şekeri
3 yemek kaşığı süt ( 52 ml)
Yumuşacık Tarçınlı Çörek / Cınnamon Rolls Tanımı Yapılışı
Birinci olarak ılık süt ve şekeri kaba alıp karıştırıyoruz.
Yumurta, tereyağ ve instant mayayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Elenmiş unu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Ne çok cıvık ne de çok katı bir hamur olmalı.
Yoğurduktan sonra üzerine bir bez örtüyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalanırken iç dolgusunu hazırlıyoruz.
Tereyağı, şeker ve tarçını sürülebilir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
Mayalanmış hamurumuzu tezgaha alıyoruz ve merdane yardımıyla dikdörtgen biçimde açıyoruz.
Kalınlığı yarım cm olmalı.
Açtıktan sonra içerisine hazırladığımız iç dolguyu sürüyoruz ve rulo formunda yuvarlıyoruz.
4 cm kalınlığında kesiyoruz.
20 × 20 kare yahut bu ölçülerde öbür ısıya sağlam fırın kabının altını yağladıktan sonra ruloları diziyoruz.
Üzerini kapatıp 30 dakika daha mayalandırıyoruz.
180° fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
Glaze için tüm materyalleri kaba alıp karıştırıyoruz.
Pişen ruloların üzerine glaze döküp servis ediyoruz. ❤.
Hamuru için;
200 ml ılık süt (1 su bardağı)
Yarım kg un (500gr)
2 yumurta
1 paket instant maya(11gr)
3, 5 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
100 gram toz şeker ( yarım su bardağı)
İçi için ;
50 gram tereyağ ( 2 yemek kaşığı)
Yarım su bardağı toz şeker
1, 5 tatlı kaşığı tarçın
Glaze için;
100 gram labne peyniri
150 gram pudra şekeri
3 yemek kaşığı süt ( 52 ml)
Yumuşacık Tarçınlı Çörek / Cınnamon Rolls Tanımı Yapılışı
Birinci olarak ılık süt ve şekeri kaba alıp karıştırıyoruz.
Yumurta, tereyağ ve instant mayayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Elenmiş unu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Ne çok cıvık ne de çok katı bir hamur olmalı.
Yoğurduktan sonra üzerine bir bez örtüyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalanırken iç dolgusunu hazırlıyoruz.
Tereyağı, şeker ve tarçını sürülebilir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
Mayalanmış hamurumuzu tezgaha alıyoruz ve merdane yardımıyla dikdörtgen biçimde açıyoruz.
Kalınlığı yarım cm olmalı.
Açtıktan sonra içerisine hazırladığımız iç dolguyu sürüyoruz ve rulo formunda yuvarlıyoruz.
4 cm kalınlığında kesiyoruz.
20 × 20 kare yahut bu ölçülerde öbür ısıya sağlam fırın kabının altını yağladıktan sonra ruloları diziyoruz.
Üzerini kapatıp 30 dakika daha mayalandırıyoruz.
180° fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
Glaze için tüm materyalleri kaba alıp karıştırıyoruz.
Pişen ruloların üzerine glaze döküp servis ediyoruz. ❤.