Son konular

Yumuşacık Vanilya Dolgulu Berliner

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yumuşacık Vanilya Dolgulu Berliner Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı süt
1 paket instant maya
50 gram tuzsuz tereyağı (1, 5 yemek kaşığı)
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
8,5 su bardağı un
İç Dolgu Materyalleri
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 +1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 çay kaşığı margarin
Üst Gereci
Pudra şekeri
Su bardağı ölçüsü 200 ml


Yumuşacık Vanilya Dolgulu Berliner Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, maya, şeker, tuz, yumurta ve unun yarısını derin bir kapta yoğurun.
Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, vanilya ve unun geri kalanını ekleyerek hamur kıvamına gelene dek yoğurun.
Ele hafif yapışan bir hamur elde edin (Ben 8, 5 su bardağı un kullandım fakat unlar farklılık gösterebileceğinden 7 su bardağı undan sonra denetimli un ekleyin)
Üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında bir saat dinlenmeye bırakın.
Birkaç eşit kesime ayırdığınız hamuru tezgaha un serperek 1-1, 5 parmak kalınlığında açın.
Bardak ağzıyla hamurdan yuvarlak biçim elde edin.
Tezgahta yarım saat daha bu formda dinlenmeye bırakın.
Çok kızgın olmayan yağda, biraz kısık ateşte her iki tarafını da 1′ er dakika ķızartın.
Kızartılan hamurları, yağını atması için havlu peçete üzerine alın.
Muhallebinin hazırlanışı için vanilya ve margarin hariç tüm materyalleri bir tencereye alın ve karıştırın.
Ocağın altını açın ve muhallebi yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
Puding kıvamına gelince vanilya ve margarini ekleyip karıştırın ve ocağın altını söndürün.
Soğuduktan sonra hamurları bıçakla ortalarından kesip muhallebiyi ortalarına koyun.
Üzerlerini pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun
Not: Yağ muhakkak çok kızgın olmasın. Yoksa dışı yanar içleri çiğ kalır. Ben yağ kızdıktan sonra düşük ateşe alıp o denli kızarttım. Evvel bir tane kızartıp denedikten sonra başkalarını atın ben 24 adet berliner elde ettim. Ölçü fazla gelirse, tüm malzemeyi yarıya indirerek daha az ölçüde berliner yapabilirsiniz. Detaylı görüntüye instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.
 

Similar threads

  • Soru
Berliner Tanımı İçin Materyaller Yarım su bardağı oda sıcaklığında süt 1, 5 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 2 adet yumurta sarısı 1 su bardağı ve 1 su bardağından 2 parmak eksik un Orta Kreması İçin 2, 5 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Yumuşacık Berliner Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 çay bardağı ılık süt 1 paket instant maya Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı tuz 2,5 – 3 su bardağı un İç dolgusu için Yarım paket krema 1 paket kare sütlü yahut bitter...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 1 paket instant maya 4 yemek kaşığı şeker 2 adet yumurta 1 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağı Vanilya Aldığı kadar un ( Yaklaşık 4 su bardağı ) 1 çimdik tuz İç Dolgusu İçin 1 kavanoz marmelat (Ben vişne marmelat kullandım)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler 1.5 su bardağı ılık süt Yarım paket maya 2 yemek kaşığı dolusu şeker 100 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında) 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket vanilya 4.5 su bardağı un Krema materyalleri; 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Berliner (Alman Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1.5 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker 1 yemek kaşığı kuru instant maya 1 paket vanilya 3 su bardağı un (eksik veya fazla olabilir kontrollü ekleyelim) İç Dolgusu İçin; 2.5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt