Yumuşacık Vanilya Dolgulu Berliner Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı süt
1 paket instant maya
50 gram tuzsuz tereyağı (1, 5 yemek kaşığı)
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
8,5 su bardağı un
İç Dolgu Materyalleri
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 +1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 çay kaşığı margarin
Üst Gereci
Pudra şekeri
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Yumuşacık Vanilya Dolgulu Berliner Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, maya, şeker, tuz, yumurta ve unun yarısını derin bir kapta yoğurun.
Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, vanilya ve unun geri kalanını ekleyerek hamur kıvamına gelene dek yoğurun.
Ele hafif yapışan bir hamur elde edin (Ben 8, 5 su bardağı un kullandım fakat unlar farklılık gösterebileceğinden 7 su bardağı undan sonra denetimli un ekleyin)
Üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında bir saat dinlenmeye bırakın.
Birkaç eşit kesime ayırdığınız hamuru tezgaha un serperek 1-1, 5 parmak kalınlığında açın.
Bardak ağzıyla hamurdan yuvarlak biçim elde edin.
Tezgahta yarım saat daha bu formda dinlenmeye bırakın.
Çok kızgın olmayan yağda, biraz kısık ateşte her iki tarafını da 1′ er dakika ķızartın.
Kızartılan hamurları, yağını atması için havlu peçete üzerine alın.
Muhallebinin hazırlanışı için vanilya ve margarin hariç tüm materyalleri bir tencereye alın ve karıştırın.
Ocağın altını açın ve muhallebi yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
Puding kıvamına gelince vanilya ve margarini ekleyip karıştırın ve ocağın altını söndürün.
Soğuduktan sonra hamurları bıçakla ortalarından kesip muhallebiyi ortalarına koyun.
Üzerlerini pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun
Not: Yağ muhakkak çok kızgın olmasın. Yoksa dışı yanar içleri çiğ kalır. Ben yağ kızdıktan sonra düşük ateşe alıp o denli kızarttım. Evvel bir tane kızartıp denedikten sonra başkalarını atın ben 24 adet berliner elde ettim. Ölçü fazla gelirse, tüm malzemeyi yarıya indirerek daha az ölçüde berliner yapabilirsiniz. Detaylı görüntüye instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.
3 su bardağı süt
1 paket instant maya
50 gram tuzsuz tereyağı (1, 5 yemek kaşığı)
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
8,5 su bardağı un
İç Dolgu Materyalleri
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 +1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 çay kaşığı margarin
Üst Gereci
Pudra şekeri
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Yumuşacık Vanilya Dolgulu Berliner Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, maya, şeker, tuz, yumurta ve unun yarısını derin bir kapta yoğurun.
Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, vanilya ve unun geri kalanını ekleyerek hamur kıvamına gelene dek yoğurun.
Ele hafif yapışan bir hamur elde edin (Ben 8, 5 su bardağı un kullandım fakat unlar farklılık gösterebileceğinden 7 su bardağı undan sonra denetimli un ekleyin)
Üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında bir saat dinlenmeye bırakın.
Birkaç eşit kesime ayırdığınız hamuru tezgaha un serperek 1-1, 5 parmak kalınlığında açın.
Bardak ağzıyla hamurdan yuvarlak biçim elde edin.
Tezgahta yarım saat daha bu formda dinlenmeye bırakın.
Çok kızgın olmayan yağda, biraz kısık ateşte her iki tarafını da 1′ er dakika ķızartın.
Kızartılan hamurları, yağını atması için havlu peçete üzerine alın.
Muhallebinin hazırlanışı için vanilya ve margarin hariç tüm materyalleri bir tencereye alın ve karıştırın.
Ocağın altını açın ve muhallebi yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
Puding kıvamına gelince vanilya ve margarini ekleyip karıştırın ve ocağın altını söndürün.
Soğuduktan sonra hamurları bıçakla ortalarından kesip muhallebiyi ortalarına koyun.
Üzerlerini pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun
Not: Yağ muhakkak çok kızgın olmasın. Yoksa dışı yanar içleri çiğ kalır. Ben yağ kızdıktan sonra düşük ateşe alıp o denli kızarttım. Evvel bir tane kızartıp denedikten sonra başkalarını atın ben 24 adet berliner elde ettim. Ölçü fazla gelirse, tüm malzemeyi yarıya indirerek daha az ölçüde berliner yapabilirsiniz. Detaylı görüntüye instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.