Yumuşacık Ve Lezzetli Mantar Soslu Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
600 gr tavuk göğsü
100 ml zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tavuk baharatı varsa
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Mantar sosu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yarım halka doğranmış soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
Yarım yeşil ve sarı etli biber
500 gr mantar
400 ml krema
2 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı sebzetozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Üzerine serpmek için
Kaşar
Yumuşacık Ve Lezzetli Mantar Soslu Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Filetleri ortadan kesin 6 parça olacak şekilde.
Yağı baharatlarla karıştırıp arkalı önlü filetlere sürün.
Tavayı yüksek ayarda kızdırın filetleri iki taraflı mühürleyip borcama alın.
Aynı tavaya tereyağı ekleyip soğan ve sarımsağı kavurun.
Biberleri ekleyip devam kavurun.
Mantarları da ekleyip 15 dk yakın kısık ateşte kavurun.
Nişastayı kremayla açın, baharatlarla birlikte tavaya ekleyin.
Koyu kıvam alana kadar kaynatın.
Mantarsosu filetlerin üzerine paylaştırın, kaşar serpip önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin. Afiyet olsun.
Yumuşacık Ve Lezzetli Mantar Soslu Kremalı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
600 gr tavuk göğsü
100 ml zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tavuk baharatı varsa
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Mantar sosu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yarım halka doğranmış soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
Yarım yeşil ve sarı etli biber
500 gr mantar
400 ml krema
2 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı sebzetozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Üzerine serpmek için
Kaşar
Yumuşacık Ve Lezzetli Mantar Soslu Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Filetleri ortadan kesin 6 parça olacak şekilde.
Yağı baharatlarla karıştırıp arkalı önlü filetlere sürün.
Tavayı yüksek ayarda kızdırın filetleri iki taraflı mühürleyip borcama alın.
Aynı tavaya tereyağı ekleyip soğan ve sarımsağı kavurun.
Biberleri ekleyip devam kavurun.
Mantarları da ekleyip 15 dk yakın kısık ateşte kavurun.
Nişastayı kremayla açın, baharatlarla birlikte tavaya ekleyin.
Koyu kıvam alana kadar kaynatın.
Mantarsosu filetlerin üzerine paylaştırın, kaşar serpip önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin. Afiyet olsun.
Yumuşacık Ve Lezzetli Mantar Soslu Kremalı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı