Yumuşak Açma Poğaça

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yumuşak Açma Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 yumurta sarıları üzeri için
1 paket instant maya
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Biraz yumuşak bir hamur olacak)
Arasına ;
Tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında olmalı)
Tercihen zeytin ezmesi kahvaltılık sos vb sürülebilir

Yumuşak Açma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütümüzü suyu hafif ılık olacak formda ısıtalım.
Serçe parmağınızın dayanabileceği kadar ısıttıktan sonra mayamızı ,şekeri ,sütü ek edip karıştıralım.
2-3 dakika bekletelim.
Bekledikten sonra yağımızı, yumurta aklarını ve unu ek edip karıştıralım.
Tuzu da ek edelim.
Hamurumuz yeterlice yoğurduktan sonra 1 kaşık vita yağı yahut margarin alıp yoğuralımki yapışan bütün hamurlarımız elimizde kalmasın.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra evvelden ısıtılmış 75 derecede fırınımıza dinlenmeye bırakalım.
Fırınımızı kapalı olmasına dikkat edin.
Fırında daha çabuk mayalandığı için ben o denli tercih ediyorum isterseniz dışarıda da bekletebilirsiniz.
Hamurunumuz 45 dakika mayalandıktan sonra alalım eşit modüllere ayıralım benim açmalarım 16-18 tane çıkıyor.
Tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı yahut margarin sürelim, rulo yapıp biçimini verelim.
Ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı yahut yoğurt sürüp 20 dakikada mayalandıralım.
İsterseniz çörekotu ,susam ekleyebilirsiniz.
Tepsi mayası gelen açmalarımızı 200 derecede pişirelim.
Üstü kızarana kadar piştikten sonra alalım ılık servis yapalım. Afiyet olsun şimdiden yapanların ellerine sıhhat.
Yumuşak Açma Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yumuşak Tadı Damakta Bırakan Açma Poğaça Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı süt Yarım su bardağı su Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ 2 yumurta sarıları üzeri için 1 paket instant maya 2,5 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un (biraz yumuşak bir hamur olacak) Ortasına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Kat Kat Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler 2 yumurta sarıları üzerine 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı su Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ 1 paket instant maya 2,5 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olmalı Ortasına Sürmek İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Pratik Açma Rulo Poğaça Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı su Yarım su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 2 yemek kaşığı mısır nişastası 6 su bardağı un İç materyali (Ben hem kıymalı hem peynirli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt (200 ml) 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket maya (kuru yahut yaş) 2 yemek kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üstüne) 5 su bardağı un Üzeri için: Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Çok Kabaran Yumuşak Açma Ve Poğaça Hamuru (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler Ön mayası için; Yarım su bardağı ılıktan biraz fazla sıcak su 1 paket kuru maya yada yaş maya 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker 1 su bardağı ılık süt yada ılık su 1 çay bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt