Yumuşak Açma Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 yumurta sarıları üzeri için
1 paket instant maya
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Biraz yumuşak bir hamur olacak)
Arasına ;
Tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında olmalı)
Tercihen zeytin ezmesi kahvaltılık sos vb sürülebilir
Yumuşak Açma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütümüzü suyu hafif ılık olacak formda ısıtalım.
Serçe parmağınızın dayanabileceği kadar ısıttıktan sonra mayamızı ,şekeri ,sütü ek edip karıştıralım.
2-3 dakika bekletelim.
Bekledikten sonra yağımızı, yumurta aklarını ve unu ek edip karıştıralım.
Tuzu da ek edelim.
Hamurumuz yeterlice yoğurduktan sonra 1 kaşık vita yağı yahut margarin alıp yoğuralımki yapışan bütün hamurlarımız elimizde kalmasın.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra evvelden ısıtılmış 75 derecede fırınımıza dinlenmeye bırakalım.
Fırınımızı kapalı olmasına dikkat edin.
Fırında daha çabuk mayalandığı için ben o denli tercih ediyorum isterseniz dışarıda da bekletebilirsiniz.
Hamurunumuz 45 dakika mayalandıktan sonra alalım eşit modüllere ayıralım benim açmalarım 16-18 tane çıkıyor.
Tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı yahut margarin sürelim, rulo yapıp biçimini verelim.
Ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı yahut yoğurt sürüp 20 dakikada mayalandıralım.
İsterseniz çörekotu ,susam ekleyebilirsiniz.
Tepsi mayası gelen açmalarımızı 200 derecede pişirelim.
Üstü kızarana kadar piştikten sonra alalım ılık servis yapalım. Afiyet olsun şimdiden yapanların ellerine sıhhat.
Yumuşak Açma Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 yumurta sarıları üzeri için
1 paket instant maya
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Biraz yumuşak bir hamur olacak)
Arasına ;
Tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında olmalı)
Tercihen zeytin ezmesi kahvaltılık sos vb sürülebilir
Yumuşak Açma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütümüzü suyu hafif ılık olacak formda ısıtalım.
Serçe parmağınızın dayanabileceği kadar ısıttıktan sonra mayamızı ,şekeri ,sütü ek edip karıştıralım.
2-3 dakika bekletelim.
Bekledikten sonra yağımızı, yumurta aklarını ve unu ek edip karıştıralım.
Tuzu da ek edelim.
Hamurumuz yeterlice yoğurduktan sonra 1 kaşık vita yağı yahut margarin alıp yoğuralımki yapışan bütün hamurlarımız elimizde kalmasın.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra evvelden ısıtılmış 75 derecede fırınımıza dinlenmeye bırakalım.
Fırınımızı kapalı olmasına dikkat edin.
Fırında daha çabuk mayalandığı için ben o denli tercih ediyorum isterseniz dışarıda da bekletebilirsiniz.
Hamurunumuz 45 dakika mayalandıktan sonra alalım eşit modüllere ayıralım benim açmalarım 16-18 tane çıkıyor.
Tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı yahut margarin sürelim, rulo yapıp biçimini verelim.
Ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı yahut yoğurt sürüp 20 dakikada mayalandıralım.
İsterseniz çörekotu ,susam ekleyebilirsiniz.
Tepsi mayası gelen açmalarımızı 200 derecede pişirelim.
Üstü kızarana kadar piştikten sonra alalım ılık servis yapalım. Afiyet olsun şimdiden yapanların ellerine sıhhat.
Yumuşak Açma Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı