Son konular

Zahter Turşusu

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Zahter Turşusu Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo taze zahter
Bir yemek kaşığı salça ( domates biber karışık olursa daha güzel olur )
Bir yemek kaşığı kaya tuzu
Bir yemek kaşığı dövülmüş toz halinde limon tuzu
Bir su bardağı zeytinyağı ( sosu için )
Kavanozun üzerini basacak kadar zeytinyağı

Zahter Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle zahterimizi saplarından ayıklayarak yıkayalım ve yeterlice kuruması için bir kenarda bekletelim.
Sosunu hazırlamak için tüm materyallerimizi bir kasede tuz ve limon tuzu uygunca eriyene kadar karıştıralım.
Sosu hazırlarken tuz ve ekşi istikrarını kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Zahterimizi sosun içine koyup elimizle yoğuralım. Her yeri sosa bulanan zahterimizi kavanoza sıkı sıkı bastırarak dolduralım kavanozun üzerini zeytinyağı ile dolduralım.
Üzerine pak bir poşet koyarak kapağını sıkıca kapatalım.
Bir gün dışarda beklettikten sonra buzdolabına koyalım.
Turşumuz 3-4 gün içinde yemeye hazır hale gelecek. Bu mezeyi kahvaltılarda bilhassa zeytin ve peynirin üzerine dökerek tüketebileceğiniz üzere zeytinyağılı yaprak sarması ve biber dolmasına da ekleyebilirsiniz.
 

Similar threads

  • Soru
Konut Üretimi Döner Tanımı İçin Gereçler 5 tane kebap ekmeği 1 paket tavuk göğsü 4-5 adet patates (Kızarmış) 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı biber salçası Zahter Karabiber Sarımsak Mayonez Sosu İçin 2 yemek kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı sıvıyağ 2-3 bardak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Kekik (Zahter) Turşusu Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo taze kekik 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı sirke (Elma yahut üzüm sirkesi) 1,5 yemek kaşığı salamura tuz 2 yemek kaşığı pulbiber (İsteğe bağlı) 7 yahut 8 diş sarımsak Kekik (Zahter) Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Hatay Zahter Salamurasi Nasıl Yapılır? Hatay yöresine özgü olan Zahter Salamurasi, nefis bir lezzete sahiptir. Bu lezzetli salamura nasıl yapılır? İşte size basit bir tarif. İlk olarak, zahter bitkisini iyice yıkayıp kurutun. Ardından, zeytinyağı, limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
8 Saatte Hazır Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 5,6 adet mor soğan 1 su bardağı üzüm sirkesi 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 yemek kaşığı kaya tuzu 3,4 diş sarımsak Tane karabiber, top sumak Kaynar su 8 Saatte Hazır Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Havuç Turşusu Tanımı İçin Malzemeler 1 litre hazır su 1 kilo havuç 2 litrelik kavanoz 1 su bardağı üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı kaya tuzu 10 diş sarımsak 3 tane limon tuzu Havuç Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Havuçları temizleyelim ve kabuğunu incecik soyalım. Çok kalın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Üst Alt